Pse po përkeqësohet liria e shtypit në nivel global?

Gazetarët në mbarë botën po përballen me armiqësi në rritje, tregon një raport i ri nga Reporterët pa Kufij.

Liria e Medias është në rënie dhe gazetarët në mbarë botën punojnë në një klimë intensive frike.

Vlerësimi i këtij viti nga Reporterët pa Kufij tregon një rënie të dukshme të numrit të vendeve ku është i sigurt për gazetarët që të punojnë.

Indeksi i shtypit botëror për shtyp mbulon gjendjen e gazetarisë në 180 vende.

Ajo gjeti se vetëm tetë për qind e tyre kanë një klimë mediatike të konsideruar “të mirë” për gazetarët.

Përkeqësimi më i madh është në Amerikat me Shtetet e Bashkuara, Brazilin, Venezuelën dhe Nikaragua duke u kryer keq.

Rajoni i Lindjes së Mesme dhe Afrika e Veriut (MENA) vazhdon të jetë më e rrezikshmja për gazetarët.

Burimi : Al Jazeera / ml

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne