Qeveria e Izraelit mbështet në mënyrë të hapur Barzanin

Kabineti qeveritar i regjimit sionist ka kritikuar politikat e qeverisë qendrore të Irakut dhe ka mbështetur Masud Barzanin, kryetarin e rajonit të Kurdistanit të Irakut.

Kanali Al Alam njoftoi se Beniamin Netanjahu, kryeministri i regjimit sionist, po bënë përpjekje të fitojë mbështetjen e vendeve të tjera për zbatimin e politikës për ndarjen territoriale të Irakut. Një funksionar sionist ka theksuar: “Izraeli ka interesa të sigurisë në rajonin e Kurdistanit për shkak të afërsisë së këtij rajoni me Iranin”./ PT

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne