Raisi: Veprimet e Hezbollahut libanez bazohen në mençuri dhe racionalitet

Presidenti i Republikës Islamike të Iranit tha se baza e rezistencës është e bazuar në frenimin dhe parandalimin e agresionit të armiqve dhe theksoi se masat e rezistencës islame të Hezbollahut të Libanit bazohen në mençuri dhe racionalitet, por regjimi sionist nuk ka logjikë dhe nuk kupton gjuhë tjetër përveç forcës.

Sipas agjencisë së lajmeve IRNA, Sejed Ibrahim Raisi, në margjinat e takimit të përbashkët të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik dhe Ligës Arabe në Riad, në një takim me Najib Mikati, kryeministrin e qeverisë së Libanit, rezistencën e përshkroi si simbol të qëndresës, si nevojë të rajonit,  Libanit dhe Palestinës. Ai e quajti të papranueshme kompromisin dhe tërheqjen kundrejt armikut sionist dhe tha: Disa po përpiqen të nënkuptojnë se grupet e rezistencës janë nën komandën e Republikës Islamike të Iranit, ndërsa ne e kemi mohuar vazhdimisht këtë pretendim dhe kemi deklaruar se grupet e rezistencës janë të pavarura në vendim dhe veprim.

Raisi rezistencën e konsideroi si bazë në frenimin dhe parandalimin e agresionit të armiqve dhe theksoi se baza e rezistencës islame të Hezbollahut të Libanit është e bazuar në mençuri dhe racionalitet, por regjimi sionist nuk ka logjikë dhe nuk kupton gjuhë përveç forcës. Najib Mikati, kryeministri i qeverisë libaneze, gjithashtu në këtë takim e konsideroi të pamjaftueshme shprehjen e simpatisë për popullin e Gazës dhe vlerësoi dhe falënderoi përpjekjet diplomatike të presidentit Raisi për konvergjencën në botën islame rreth çështjes palestineze dhe marrjen e masa praktike për të ndihmuar popullin e shtypur të Gazës.

Kryeministri i Qeverisë për Avancimin e Çështjeve Libaneze vlerësoi sjelljen e Hezbollahut të bazuar në mençuri dhe racionalitet ndaj sjelljeve provokuese të regjimit sionist.  Hezbollahu i Libanit ka treguar se rezistenca nuk është vetëm për luftë, por përpjekja për të krijuar dhe vendosur paqe dhe qetësi për kombet e rajonit është një nga karakteristikat e tjera të rëndësishme të tij./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne