Rreziku nga uria në Gaza, fëmijët presin në radhë për një vakt

Mijëra palestinezë po përballen me rrezikun e urisë dhe etjes në Rripin e Gazës, i cili është i ekspozuar ndaj sulmeve brutale izraelite.

Gjithnjë e më e vështirë është të gjesh ushqim në Rafah, ku janë strehuar dhjetëra mijëra palestinezë që ikën nga sulmet izraelite. Banorët e Gazës që janë strehuar në qytet, mbijetojnë falë ushqimeve të gatuara nga vullnetarët.

Fëmijë të shumtë qëndrojnë në radhë çdo ditë, duke mbajtur tenxhere dhe kova, për të marrë një vakt që do të thotë jetë për ta.

Sulmet izraelite e kanë lënë Rripin e Gazës në gërmadha me gjysmën e banesave të dëmtuara ose të shkatërruara dhe rreth 2 milionë njerëz të zhvendosur brenda enklavës për shkak të mungesës së ushqimit dhe ujit të pastër./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne