Bota

Ruhani dhe Putini diskutojnë për çështje bilaterale, rajonale dhe ndërkombëtare

Kryetarët e Republikës Islamike të Iranit dhe Federatës Ruse u takuan në margjinat e Samitit të Shteteve të Detit Kaspik në Kazakistan dhe diskutuan çështjet më të rëndësishme bilaterale, rajonale dhe ndërkombëtare.

Dr. Hassan Rouhani u takua me Presidentin Vladimir Putin të Federatës Ruse të dielën dhe theksoi rëndësinë e zhvillimit të mëtejshëm të marrëdhënieve Teheran-Moskë në fusha të ndryshme.

Presidenti Hassan Rouhani gjithashtu përshkroi thellimin e marrëdhënieve dhe bashkëpunimit të dobishëm për të dy kombet dhe tha:

“Duhet të përpiqemi ta kthejmë Detin Kaspik në detin e paqes dhe miqësisë dhe një faktor për forcimin e mëtejshëm të marrëdhënieve, bashkëpunimit dhe miqësisë”.

“Bashkëpunimi dypalësh dhe shumëpalësh i Iranit dhe Rusisë në çështje të ndryshme rajonale dhe ndërkombëtare, përfshirë sigurinë rajonale dhe luftën kundër terrorizmit dhe ISIS-it në Siri kanë pasur efekte pozitive rajonale dhe ky bashkëpunim duhet të vazhdojë deri në çrrënjosjen e plotë të terrorizmit”, shtoi ai.

Në të njëjtën takim, Presidenti Vladimir Putin i Federatës Ruse i referohej marrëdhënieve në zhvillim mes dy vendeve dhe tha:

“Moska është e gatshme të zhvillojë më tej marrëdhëniet dhe bashkëpunimin me Teheranin në fushat me interes për të dyja palët”.

Ai gjithashtu përshkroi Planin e Përbashkët të Përbashkët të Veprimit (JCPOA) një marrëveshje të rëndësishme ndërkombëtare dhe theksoi rëndësinë e përpjekjeve të të gjitha palëve për të mbajtur marrëveshjen pas tërheqjes së njëanshme nga ajo siç bën Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Burimi : President.ir/ ML