Bota

Rusia ndez dritën jeshile për prodhimin e përbashkët të helikopterëve me Turqinë

Drejtori i Përgjithshëm i “Helikopterëve të Rusisë”, Andrey Boginskiy tha se shohin si të mundshëm prodhimin e helikopterëve në partneritet me Turqinë.

Boginskyu shpreh se duke përdorur pjesët e helikopterëve të prodhuar në Turqi mund të prodhohen helikopterët rusë.

Ai bëri të ditur se e dinë që Turqia zotëron eksperienca të suksesshme në prodhimin e helikopterëve luftarakë dhe shtoi: “Këtë e shohim si një potencial që mund të përhapet edhe në fushën civile”.

Helikopterët rusë të prodhuar me pjesët turke mund t’i eksportojmë në tregun e vende përreth, me të cilat Turqia ka lidhje të rëndësishme ekonomike dhe tregtare” tha Andrey Boginskiy.  / trt