Saudia dhe Shqipëria nënshkruajnë marrëveshje për davet vehabist kundër Vëllazërisë Muslimane

Arabia Saudite dhe Shqipëria nënshkruan një memorandum mirëkuptimi (MoU) për të bashkëpunuar në fushën e punës islame të hënën.

Ky memorandum ka për qëllim të promovojë Islamin, për sa i përket pikave të forta dhe pozitës së tij në çështjet bashkëkohore. Dhe bëhet duke shkëmbyer kërkime, libra dhe botime shkencore në gjuhë të ndryshme, duke përfshirë mbajtjen e seminareve shkencore dhe kurse trajnimi, mbajtjen e ekspozitave dhe programeve të përbashkëta dhe shkëmbimin e përvojave.

Ministri Saudit i Çështjeve Islamike, Sheik Abdullatif Alu Shaykh, priti një delegacion nga Shqipëria në zyrën e tij në Rijad. Në këtë proces, ai tha se do të punojë me autoritete të ndryshme në të gjitha vendet e botës për ta mbështetur këtë.

“Kjo është bërë duke marrë parasysh rolin kryesor të Mbretërisë për t’i shërbyer Islamit dhe muslimanëve në promovimin e imazhit të vërtetë të Islamit, ku imazhi i Islamit është fe e tolerancës dhe e moderuar që hedh poshtë ekstremizmin, dhunën dhe terrorizmin,” tha ai, raportoi Arabnews të martën.

Abdullatif shtoi se aktualisht shumë shtete duke përfshirë edhe mbretërinë, po vuanin për shkak të terrorizmit dhe vetë terroristëve. Në fakt, ai tha posaçërisht se kjo ishte shkaktuar nga Irani. Ku ai vazhdoi, “ka shumë grupe që veprojnë nën udhëheqjen e Teheranit, dhe sipas planeve të tyre”.

Për më tepër sipas tij, grupi terrorist i Vëllazërisë Myslimane, tani është shndërruar në një instrument në duart e Iranit. Ai shpjegoi se grupi gjithashtu kishte përhapur trazira dhe grindje në vetë mbretërinë arabe.

“Sidoqoftë, plani i tyre dështoi, falë Zotit të Plotfuqishëm dhe udhëheqjes së mençur saudite, të cilët arritën të luftojnë këtë plan të lig dhe të mposhtin këtë grup, madje edhe ata që qëndrojnë pas tij,” tha ai.

Ndërkohë, delegacioni nga Shqipëria vlerësoi në mënyrë të veçantë MM-në, duke përfshirë shërbimet saudite të ofruara për pelegrinët dhe vizitorët, dhe projektet e zbatuara nga qeveria saudite për t’i shërbyer Islamit dhe muslimanëve kudo. Shqipëria falënderoi gjithashtu mbretin dhe princin e kurorës për mbështetjen saudite për myslimanët në Shqipëri./Gazetaimpakt/khazanah.republika/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne