Bota

Shifra alarmante për dhunën e policëve amerikanë

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës çdo ditë 3 persona humbin jetën nga zjarri i armës së policëve.

Sipas statistikave të mbledhura nga Shoqata Amerikane e Shëndetit të Popullit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjatë vitit më shumë se 1 mijë persona vriten pasi janë qëlluar me armë nga policët.

Studimi tregon se 3 persona humbin jetën në ditë për këtë shkak dhe për vdekjen e afërsisht 8% të meshkujve që vriten, mbahen përgjegjës policët.

Gjithashtu në deklaratën e Shoqatës Amerikane të Shëndetit të Popullit bëhet e ditur se numri i të vrarëve për shkak të policisë është dy herë më i lartë sesa tregojnë të dhënat zyrtare. Ndërkaq numri i meshkujve me ngjyrë të vrarë nga policia është 3 herë më i lartë në krahasim me meshkujt me ngjyrë të bardhë./ trt

OPINIONE