Shkarkohen nga detyra policët e Përmetit dhe Këlcyrës për ndërtimin e Hari Lenës mbi Vjosë

Neglizhimi i policisë për ndërtimin pa leje në Vjosë i ka kushtuar shtrenjtë policëve të Përmetit dhe të Këlcyrës. Ndëshkimi ka rënë mbi disa drejtues të policisë, që nga Këlcyra, Përmeti dhe Gjirokastra, që u konsideruan përgjegjës për lejimin e depos së ujit mbi Vjosë nga biznesmeni Hari Lena.
“Konstatimi i grumbullimit të materialeve dhe fillimit të punimeve në këtë vend për devijimin e një burimi natyror uji, është bërë në datë 5 shtator 2017 nga grupi i kontrollit të territorit të Postës së Policisë Këlcyrë. Megjithatë ngjarja nuk është raportuar pranë strukturave përgjegjëse, nuk u kryen veprimet proceduriale dhe nuk u referua çështja në Prokurori. Drejtuesit e Drejtorisë Vendore nuk kanë ushtruar përgjegjësinë ndaj strukturave në varësi për raportimet për kontrollin e teritorit. Kontrolli i territorit, në të cilin përfshihet edhe ruajtja e mjedisit nga çdo lloj krimi mjedisor është detyrë e strukturave të Policisë Vendore.
Për shkeljet dhe mangësitë e konstatuara u morën këto masa:
• U shkarkua nga detyra Shefi i Komisariatit të Policisë Përmet, Kryekomisar Gazment Shehu;
• U shkarkua nga detyra Shefi i Stacionit të Policisë Këlcyrë, Nënkomisar Edmond Anxhara;
• U përjashtua nga Policia e Shtetit Inspektor Dashnor Jakupi, Specialist i Policisë së Zonës;
• U dha ‘Vërejtje me paralajmërim’, për Zëvendësdrejtorin e Drejtorisë Vendore të Policisë Gjirokastër, Drejtues Koço Dafa;
• U dha ‘Vërejtje’, për Drejtorin e Drejtorisë Vendore të Policisë Gjirokastër, Drejtues i Parë Lorenc Panganika.

Shërbimi për Çështjet e Brendshme dhe Ankesat në Ministrinë e Brendshme pas veprimeve hetimore, referoi materialet në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Përmet për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës”, në bazë të nenit 248 të Kodit Penal për punonjësit e Policisë:
• Kryekomisar Gazment Shehu, Shefi i Komisariatit të Policisë Përmet;
• Nënkomisar Edmond Anxhara, Shefi i Stacionit të Policisë Këlcyrë;
• Inspektor Dashnor Jakupi, Specialist i Policisë së Zonës” thuhet në njoftimin për shtyp të policisë.
Me këtë çështje është marrë vetë Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj që ka premtuar se do të ndëshkojë çdo punonjës policie që nuk respekton ligjin.
Për ndërtimin e paligjshëm nuk është arrestuar askush nga punëtorët apo nga njerëzit që i paguan për ndërtimin e depos së ujit mbi Vjosë.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne