Kuriozitete Shkence

Shkencëtarët dalin kundër ligjeve të fizikës: Galaktikat rrotullohen njëlloj

Pavarësisht se sa e vështirë është të flasësh për të gjitha galaktikat që ekzistojnë, fizikantë dhe shkencëtarë profesionistë kanë bërë një zbulim të çuditshëm.
Në kundërshtim me rregullat e fizikës, ata kanë zbuluar se të gjitha galaktikat bëjnë një cikël rrotullimi prej një miliadë vjetësh, pavarësisht nga madhësia e tyre.

Sipas përllogaritjeve të thjeshta, një rrotullim i Tokës rreth boshtit të saj zgjat një ditë, ndërsa një rrotullim i saj rreth Diellit zgjat thuajse një vit. Përsa i përket galaktikës tonë, Rruga e Qumshtit ka një diametër prej 100 mijë deri në 180 mijë vite dritë, pavarësisht se nga ku matet.
Kësaj rradhe shkencëtarët kanë vërtetuar se periudha e një rrotullimi të galaktikës zgjat 1 miliard vjet, sipas kohës tokësore.

Ekipi i profesor Meuer theksoi se ky informacion i zbuluar me anë të mikroskopëve, bën të mundur hedhjen e hipotezave të reja mbi ligjet e fizikës, duke qenë se zbulimi është bërë në kundërshtim me to.
Prof Meurer tha se ky informacion do të jetë jetik për gjeneratën e ardhshme të teleskopëve të radios që do të gjenerojnë sasi të mëdha të të dhënave kur të shqyrtojmë qiellin.