Shqiperia

Shoqata Maqedonase “Ilinden” kërkon nga qeveria e Shqipërisë dhe Maqedonisë që të hapet vendkalimin kufitar Steblevo- Lakajca

Me anë të një njoftimi për shqyp Shoqata Maqedonase “Ilinden”-Tiranë dhe Shoqata Maqedonase “Ilinden”- Dega Gollobordë ju bën thirrje dhe kërkon nga qeveria e Shqipërisë dhe Maqedonisë që të hapet vendkalimin kufitar Steblevo – Lakajca pasi lejimi i lëvizjes dhe hapja e kësaj pike doganore i shërben jo vetëm banorëve të zonës por edhe turizmit në të dyja vendet.

Njoftim për shtyp:

Shoqata Maqedonase “Ilinden”-Tiranë dhe Shoqata Maqedonase “Ilinden”- Dega Gollobordëkërkon nga qeveria e Shqipërisë dhe Maqedonisë që të hapet vendkalimin kufitar Steblevë – Lakajca

Maqedonasit që jetojnë në  Steblevë zona e Gollobordës kërkojnë nga autoritetet e të dy vëndeve të mbajnë premtimet e tyre dhe të hapin vendkalimin kufitar Steblevë-Lakajca. Nëse do të ishte kufiri, do të ishte shumë më e mirë për maqedonasit në zonën e Gollobordës, sepse ata gjithmonë shkojnë në  pazar në Strugë, Ohër, dhe kjo është arsyeja pse do të ishte shumë më mirë të ishte dogana. Rruga është shumë e keqe për banorët përmes Qafë Thanës ose përmes doganës së re Trebisht – Xhepisht. Në vitin 1949, banorët thonë se shkonin për të punuar në Strugë dhe mallrat i mernin atje. Pastaj vëndkalimiu mbyll. Shoqata Maqedonase “Ilinden”-Tiranë dhe Shoqata Maqedonase “Ilinden”- Dega Gollobordë hapja e pikës kufitare Steblevë – Lakajca do të ndihmojë maqedonasit në Steblevë si dhe gjithë zonën e Gollobordës, dhe do të zhvillojë zonën, në të dy anët e kufirit.

Shoqata Maqedonase “Ilinden”-Tiranë Kryetar Nikolla Gjurgjaj

Shoqata Maqedonase “Ilinden”- Dega GollobordëKryetar Ylli Halilaj

/Gazetaimpakt/