Shqiperia

Shqipëria mbyll Konsullatën e Nderit në Gjilan shkaku i qirasë së lartë

Ambasada e Shqipërisë në Kosovë për shkak të shtrenjtimit të qirasë ka mbyllur Konsullatën e Nderit në Gjilan, të hapur në qershor të vitit të kaluar.

Këtë e ka konfirmuar edhe Ekzekutivi i Komunës së Gjilanit. Konsullata deri tashti ka qëndruar në afërsi të objektit të Administratës Tatimore të Kosovës në Gjilan, shkruan sot Koha Ditore.

Hapja e Konsullatës ishte vlerësuar nga ana e ambasadorit të Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, si thellim i bashkëpunimit me qeverisjen komunale të Gjilanit, si në aspektin e zhvillimit ekonomik, të turizmit dhe të koordinimit të aktiviteteve të tjera.

Nënkryetari i Komunës së Gjilanit, Arbër Ismajli, shpreson se mbyllja e Konsullatës së Nderit të jetë e përkohshme dhe se Ambasada e Shqipërisë do të gjejë një lokacion, i cili do të jetë i përshtatshëm, në të cilin do të vendoset edhe Konsullata e Nderit.

Ditë më parë ministri i Jashtëm në detyrë i Shqipërisë, Gent Cakaj ka marrë vendim të shkarkojë 38 konsuj nderi, për rrjedhojë edhe mbylljen e konsullatave të tilla në gjithë botën.

OPINIONE