Shqiperia

Sindikata e Shkollave Europiane krah studentëve: Tarifat e larta pengesë për arsimim të drejtë

Sindikata e Shkollave Europiane (OBESSU) është një tjetër organizatë e rëndësishme që mbështet kauzën e studentëve shqiptar për uljen e tarifave të studimit dhe përmirësimin e cilësisë se arsimit ne Shqiperi.

Platforma e themeluar rreth 40 vite më parë dhe e financuar nga Bashkimi Europian fokusohet në përmirësimin e sistemit arsimor dhe promovimin e strukturave përfaqësuese të nxënësve studentëve.

Kontaktuar nga Politiko, përfaqësuesja e organizatës, Samira Boumakdi Isabel u shpreh se inkurajon studentët shqiptarë, pasi tarifat e larta i pengojnë të arsimohen.

“OBESSU qëndron me studentët shqiptarë që po protestojnë për një sistem arsimor më të kualifikuar. Nxënësit e shkollave të mesme i janë bashkuar homologëve të tyre universitarë për të protestuar ndaj rritjes së propozuar të taksave dhe kërkesave të tyre për një sistem arsimor më transparent, të drejtë dhe demokratik”.

“Ne vlerësojmë përdorimin e studentëve nga protestat paqësore dhe negociatat me palët e interesuara për të arritur qëllimet e tyre. Barrierat financiare si tarifat e shkollimit mund dhe i pengojnë studentët të hyjnë në arsimin e lartë. Nxënësit kanë marrë rrugët të tanishme dhe të ardhshme arsimore në duar dhe po luftojnë për të drejtat e tyre. Ne inkurajojmë studentët që të ndërtojnë suksesin e tyre në javën e fundit dhe t’i mbështesin ata në luftën e tyre për një sistem edukimi të drejtë dhe përfaqësues për të gjithë”, deklaroi ajo.

Ditë më parë, edhe Bashkimi Europian i Studentëve, një organizatë ndërkombëtare umbrellë, mbështeti vendimin e studentëve shqiptarë për të protestuar për të drejtat e tyre./Liridon Cecja

OPINIONE

INTERVISTA