Shqiperia

“Situata në Kakavijë tragjike”, kreu i Bashkisë Finiq thirrje autoriteteve greke: Të hapet pika kufitare e Qafë Botës

Kreu i Bashkisë Finiq, Kristo Koço, i cili është dhe kreu i Partisë MEGA u ka bërë thirrje autoriteteve greke që të hapin kufirin, pasi situata në Kakavijë është shumë tragjike.

Në një letër drejtuar autoriteteve në Greqi, Koço shkruan se përsërit thirrjen e tij ndaj zv. Ministrit të Brendshëm grek Hardalia, për hapjen e pikës së kalimit kufitar të Qafë Botës, njësoj si në Kakavijë dhe Kapshticë.

Ai shton se kufiri duhet hapur menjëherë në mënyrë që njerëzit, të cilët erdhën të shohin shtëpitë e tyre në atdheun e tyre, të mund të kthehen në shtëpitë dhe punët e tyre.

LETRA E PLOTË

I dashur Z. Hardalia, Situata në vendkalimin kufitar Kakavija tani është tragjike dhe, nëse vendkalimi Mavromati nuk vihet në veprim menjëherë, pasojat do të jenë negative, sepse në një turmë të tillë të mijëra njerëzve në temperaturat e larta dhe mungesën e kushteve të shërbimit ekziston rreziku i përhapjes. të epidemisë së famshme ose sëmundjeve të tjera të mundshme ngjitëse në fushën e Pakicës Kombëtare Greke.

Bashkitë e Dropullit dhe Finiqi janë dy bashki me shumicë të qytetarëve grekë, të cilët kanë vendbanim në Shqipëri dhe Greqi, u përkasin zonave fqinje dhe është e padrejtë t’i trajtosh ato në këtë mënyrë.

Askush prej nesh nuk është kundër masave parandaluese, por për të qenë indiferentë dhe nuk është dhënë zgjidhje, ndërsa ka, në problemin që është krijuar, atëherë ky qëndrim është i papranueshëm.

Unë e di që si deputetët ashtu edhe Guvernatori Rajonal i Epirit, si ne, sugjeruan hapjen e Mavromatit si një zgjidhje të menjëhershme, por ende nuk kemi marrë ndonjë përgjigje.

Pse kjo indiferencë? Edhe një herë insistojmë:

Të hapim Mavromatin menjëherë në mënyrë që njerëzit tanë, të cilët erdhën të shohin shtëpitë e tyre në atdheun e tyre të veçantë, të mund të kthehen në shtëpitë dhe punët e tyre.

Nga ana tjetër sot është dita e pestë e pritjes në radhë e qytetarëve shqiptarë që duan të ikin në Greqi. Situata në Kapshticë është normalizuar, ndërkohë në Kakavijë vijon të ketë radhë makinash.

Nga sot të gjitha ata që futen në Greqi do duhet të izolohen për një javë, ndërsa dogana do punojë me kapacitet të kufizuar, pasi natën qëndron e mbyllur./tpz

OPINIONE

INTERVISTA