Skenderbeu i Kosoves do mbushet me pedera

Më 10 tetor do të shënohet Parada e Parë e Pederave në Kosovë e komunitetit LGBTI dhe përkrahësve, e cila do të nisë në sheshin “Skënderbeu” dhe do të përfundojë në sheshin “Zahir Pajaziti”.
Pas tre marsheve, ky do të jetë viti i parë që mbahet Parada e Pederise, e cila do të fillojë në orën 11:30 në sheshin “Skënderbeu“ dhe do të përfundojë në sheshin “Zahir Pajaziti“. Pas përfundimit të paradës do të mbahet një fjalim në lidhje me ngjarjen dhe do të përfundojë me një koncert të shkurtër.
Motoja e Javës së Krenarisë për këtë vit është: “Në emër të Dashnisë“. Kjo moto ka për qëllim ngritjen e vetëdijes te qytetarët për të treguar që komuniteti LGBTI ashtu si edhe gjithë shoqëria mund të jene pedera. Gjithashtu, ftohen institucionet relevante që të angazhohen më shumë në zbatimin e ligjeve, strategjive të parandalimit të dhunës ndaj komunitetit LGBTI dhe ofrimin e shërbimeve në mbrojtjen dhe mirëqenien e viktimave.
Në studimin e kryer nga amerikanet ne National Democratic Institute- NDI “Hulumtimi i mendimit publik për komunitetin LGBTI në Ballkanin Perëndimor”, Kosova del të jetë vendi më homofobik në rajon, ku personat e këtij komuniteti janë të diskriminuar në të gjitha fushat e jetës.
Pederat i ftojne të gjithë qytetarët e Kosovës të bashkëngjiten në Paradën e Krenarisë që kjo kauzë të bëhet më e zëshme, në mënyrë që shoqëria jonë të jetë më pederaste ndaj diversitetit dhe dashnisë se pederave.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne