Suedi, rritet niveli i kërcënimit kombëtar për terrorizmin!

Shefja e Shërbimit Suedez të Sigurisë (SEPO), Charlotte von Essen, njoftoi se është rritur nga 3 në 4 niveli i kërcënimit kombëtar për terrorizmin në vend.

Në një konferencë për media, Essen tha se situata e sigurisë së Suedisë është përkeqësuar për shkak të akteve për djegien e Kuranit dhe protestave kundrejt kësaj.

Duke theksuar se kanë marrë një vendim për shkak të përkeqësimit të situatës së sigurisë, Essen u shpreh: “E kemi rritur nga 3 në 4, nivelin e kërcënimit me masën prej 5 pikësh. Vendimi bazohet në një vlerësim të përgjithshëm të nivelit të kërcënimit që përkeqësohet gradualisht”.

– Britania paralajmëron qytetarët e saj për “sulme terroriste”

Pas sulmeve provokative ndaj Kuranit në Suedi, më 12 gusht Britania paralajmëroi për çështjen e “sulmit terrorist” qytetarët e saj që udhëtojnë në Suedi. Në një deklaratë nga Ministria e Jashtme e britanike, u theksua se ka shumë mundësi që terroristët të kryejnë sulm ndaj vendeve që vizitohen kryesisht nga të huajt.

Suedia thirrje qytetarëve të saj jashtë vendit që të “jenë të kujdesshëm”

Këshilltari për Sigurinë Kombëtare të Suedisë, Henrik Landerholm, në një deklaratë më 13 gusht u bëri thirrje suedezëve dhe bizneseve suedeze jashtë vendit që të “jenë të kujdesshëm”.

“Përfaqësuesit e grupeve terroriste, kanë bërë thirrje për sulme kundër Suedisë. Shtetet dhe aktorët e tjerë, kanë ndihmuar në forcimin e mesazheve të tilla. Suedia teksa ‘ishte një objektiv legjitim, tashmë ajo shihet si një objektiv parësor'”, u shpreh Landerholm./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne