EtiketeEuropë

Bota Rajoni

SHBA vendos raketa në Ballkan

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë marrë një vendim të papritur duke vendosur luftanije me raketa në Ballkan. Është hera e parë që ShBA vendos raketa në...

Opinion

80-vjetori i Marrëveshjes së Mynihut

Nga: ALEKSANDËR KARPUSHIN 80 vjet më parë, më 30 shtator 1938 në Mynih u nënshkrua një “marrëveshje”, e cila ka hyrë në histori si “komploti i Mynihut” i katër...

Bota

Kina “blen” Europën!

Për më shumë se një dekadë, liderët e korporatave dhe të politikës në Kinë, i janë drejtuar korporatave në të gjithë botën, me një sasi të palimituar të parave...

Shqiperia

Shqipëria vuan për mjekë

Shqipëria vuan nga mungesa e mjekëve ndërkohë që Gjermania mbushet me mjekë shqiptarë. Aktualisht janë 1.2 mjekë për 1000 banorë dhe raporti mami/infermierë...

OPINIONE