EtiketeFeja

Opinion

Diskutimi me ateistin

nga Shaban Burri. Kushtuar Mesihut që pritet, Jezu Krishti a.s. Në rishfaqjen e tij, besimtaret shpresojnë që ai së bashku me Imam Mehdiun (a.), do ta...

Opinion

Feja në sferën publike

Sfera sociale dhe ajo politike janë fare pak të dallueshme ndërmjet vete dhe politika është në shërbim të shoqërisë. Kështu politika përbën një shprehje të...

Opinion

Me cilat turma po krenohemi?

Shkruan : Mr. Driton Arifi Me cilat turma po krenohemi? Mania e shthurur tek disa njerëz që të kenë pas vetes një numër ndjekësish që përputhen ideologjikisht...

Kultura Libra

Problemi i seksualitetit dhe fetë

Frithjof Shcuon Fragment i shkëputur nga libri: “The Essential Frithjof Schuon” edited by Seyyed Hossein Nasr (World Wisdom, 2005), f. 408-422. Në parim, do të...

Historia Opinion

Epoka e predikuesve

Nga Gerdi Demneri Çdo bashkësi fetare ka lulëzuar në sajë të kultivimit të besimtarëve prej Profetëve të dërguar tek ata. Instrumenti kryesor që kanë përdorur...

Kultura Opinion

Rruga për tek Allahu

Gerdi Demneri “Si mundet dikush ta pastrojë dhe hapë shpirtin e tij ndaj Zotit në mënyrë totale? A arrihet kjo me përkushtim ndaj adhurimit të Zotit? Me...