FEJA APO KOMBI

Nga Savash Veliu

Pyetja është sa e zakonshme aq edhe provokuese dhe në të njëjtën kohë absurde, sepse bashkësia njerëzore e një gjuhe dhe e një gjeografie të caktuar fizike përbën Kombin, feja është Shpirti universal i mbarë njerëzimit që bashkon racën, gjuhën, kombin dhe fisin brenda vetes… Pra Kombi ka kufijtë e tij. Por feja nuk ka kufij.
Krijuesi i gjithë Gjithësisë nuk mund të barazohet me krijesën njeri-komb që ekziston në varësi të vullnetit të Zotit, Krijuesit të gjithë universit, ndaj të cilit njeriu-kombi është zero. Ata që sulmojnë shqiptarët, veçanërisht myslimanët, nuk janë as shqiptarë e as të krishterë; Ata janë paganë ateistë që nuk ndryshojnë nga kafshët me sjelljen e tyre shtazarake!
Kolonializmi kulturor është i prirur të krijojë breza të zbrazët që nuk nisin nga një parim dhe nuk përfundojnë me një qëllim, mjafton që ata të udhëhiqen nga instinktet që lëvizin kafshët, me pak ose shumë njohuri teorike që nuk ua rrisin vendosmërinë, është lloji më i ulët thotë Muhamed El-Gazaliu.
Paganët nacionalistë mund të jenë vetëm ateistë neokomunistë të paturpshëm që bëjnë punën e Sionit në kurriz të popullit mysliman. Është fakt se të gjitha izmat perverse në shoqëri kanë marrë fund, sidomos nacionalizmi ateist që dështoi tek shqiptarët i ka ardhur fundi dhe mbrojtësja e vetme e kombit mbetet feja e muslimanëve shqiptarë, prandaj dhe bashëpunëtorët të armiqve tonë ortodokso-katolikët dëshprohen nga kjo dukuri. Prandaj, aktivitetet e tyre islamofobike i kryejnë me mjetet që kanë në dispozicion pra, me naivët. Dhe profeti ynë i dashur tha; Arabët nuk kanë epërsi ndaj joarabit përveç fesë dhe moralit… Ja pra, feja është më e lartë se nacionalizmi fisnor… Kombi është krenari kombëtare, feja është dinjitet hyjnor!
“Mos u bëni si ata që u copëtuan pasi u zbritën argumentet e qarta, ata do të vuajnë një dënim të madh.”- Ali Imran 105
Dhe kështu Feja merr përparësi dhe pastaj vijnë të tjerat. Misioni i të gjithëve nuk është i njëjtë, siç thonë të moçmit, në shoqëri duhen mbrojtur tre gjëra… Feja, Nderi dhe Atdheu. Dhe është pikërisht feja islame që ruan këto tri vlera shqiptare. Edhe pleqtë thoshin “Kombi me një fe është për atdheun, kombi me tre fe nuk është për atdheun”!
Jam i sigurt se religjiozët e tjerë do të më nënvlerësojnë… por sido që të jetë, unë i respektoj të gjithë, por kjo nuk ndryshon asgjë sepse e vërteta është një e vërtetë: Krishterimi është një besim pagan i krijuar nga Roma, jo nga Jezusi. Pra, ateisti nuk është kombëtarist apo nacionalist, por është i pafe, dhe i pazotë që mba titullin Nacionalist i çkombëtarizuar. Dhe dalim në këtë përfundim: “Para së gjithash FEJA, pastaj KOMBI DHE ATDHEU”!
Jemi dëshmitarë se si provokatorët mediatikë kundër fesë islame shumohen me ‘hoxhallar inovativ’, duke nxitur diskurse urrejtjeje kundër traditës fetaro-islame, duke rigjallëruar nacionalizmat antiKombëtare që nuk i shërbejnë asnjë qëllimi tjetër veç diskriminimit të fesë islame dhe institucioneve të saja që nuk mund të gjenden te të krishterët, hebrenjtë ose budistët që janë të pranishme vetëm në disa ‘hoxhallarë’ dilenxhinjë.
Jemi të ekspozuar ndaj synimeve të sharlatanëve të ashtuquajtur ‘hoxha’ që thonë se pagëzimi duhet bërë me emra shqip (fjala Pagëzim-Baptizim në vetvete është katolike dhe do të thotë paganizëm) sepse nuk bie ndesh me Islamin, por përkundrazi forcon nacionalizmin. Të mos harrojmë se qëllimet e tyre ua sollën shqiptarëve të gjitha belatë përmes Nacionalizmit Envero-Titist që luftonte kundër Kombëtarisë dhe Fesë… nejse!
Pyesim pse mendjet e vogla me trup të rritur duan që shqiptarët të shkëputen nga identiteti islam, edhe pse dihet se feja është mbrojtëse nga nacionalizmat ateiste dhe se emrat janë tregues të përkatësisë fetare të një origjine të caktuar etnike. A nuk ishte PERANDORIA OSMANE (Islami) që i dha jetë kufomës shqiptare para fatkeqësisë së jashtëzakonshme në mesjetë? A nuk ishin shqiptarët që me të madhe përqafuan islamin ngase urrente nënshtrimin, pra asimilimin në sllavo-grek dhe katolicizëm… PO!?
Prandaj duhet të shpëtojmë nga këto gracka satanike (iluministe) të të ashtuquajturve ‘hoxhallar’ që na çojnë në perversitete pagane të mbështetura nga satanistët e pafe, siç është lëvizja DEÇANISTE të UDB-së serbe dhe jezuitëve Vatikane, një ideologji që është shkelur nën këmbët e Islamit.
Me fjalë të tjera, akademiku serb Miroljub Jevtiq, babai i ideologjisë serbe, i pasqyron më së miri këto ligësi të sajuara kur Shkruan:
“Liderët shqiptarë e urrejnë popullin e tyre dhe çdo gjë shpirtërore siç është feja Islame, veç që të duken sa më evropian. Liderët kosovarë janë barinj me rroba evropiane, të cilët termin ateizëm e mësuan nga Serbia. Të ashquajturit lider të shqiptarëve përshkak të kompleksit evropian e urrejnë popullin e vet dhe çdo gjë shpirtërore siç është Islami tek ta, prandaj ne jemi fitues kur kjo ndodhë, ngase çdo herë kur populli shqiptarë pret diçka më shumë nga liderët e tyre, atëherë zhgënjehen nga ta sepse të gjithë janë pa moral dhe janë pjellë e ateizmit që arrita personalisht të ua imponoj në literaturën e tyre, dhe krenohem me këtë gjë ngase janë patriot, që si term e mësuan këta çoban nga ne serbët.
Pra, ekzistenca e një armiku mund të ndihmojë në krijimin e unitetit të ri dhe gjallëri të ri, por përkohësisht, sepse gjykohet të shkatërrohet nga besimtarët myslimanë si një pararojë e rreme politike, sepse feja islame është shpëtimtari i njerëzimit!
Kurse Salih Kabashi thotë; Sot Evropa po e braktis katolicizmin, kurse shqiptarë analfabetë na thërrasin në te, çfarë ironie!
Budallenj e budallica, përcillni rrjedhat! Për besë, na dhimbëseni sepse nuk kemi qejf të ju shohim kaq të marrë e kaq të mjerë, kaq të horrëzuar e kaq të qorruar!
Prandaj sugjeroj që të jemi të kujdesshëm në këto situata delikate, të qëndrojmë larg budallallëqeve kur shesim broçkulla me herezi të shpikura europës, ndoshta duke u dukur më europianë se vetë europianët, si për shembull proverbi masonik “Feja e Shqiptarit është Shqiptaria’. A nuk është kjo marrëzi?
Feja islame e ka shpallur qartë kufirin ndërmjet gënjeshtrës dhe së vërtetës me ajetin e Kuranit: ‘… Feja jonë është për ne, feja juaj është për ju..!
Evropa nuk pretendoi të ekspozonte budallenjtë në sheshin plot kaos të ushqyer nga popuj joproduktivë, pa reflekset e vlerave të gjykimit të drejtë.
Ndërgjegjja e europianit është më e lartë kur kemi të bëjmë me arrogancë banale pa seriozitet vlerash. Ka kaluar një kohë e gjatë që kur Evropa e braktisi marrëzinë primitive që banonte te popujt e prapambetur në aspektin e organizimit intelektual. Meqenëse betimi atje është bërë edhe në Bibël sepse atje fetë janë të sistemuara kryesisht në shoqëri. Ashtu siç kanë flamujt, kanë edhe emrat.
Vendet perëndimore, megjithëse shtete laike, janë besnike ndaj Kishës dhe simboli i tyre i Kryqit të Krishterë mbeti i pandryshuar edhe pas Revolucionit Francez, i cili përmbysi Monarkitë e Kishës… por ata ruajtën flamujt dhe emrat e krishterë duke i përshtatur gjuhëve etnike si (Georgge, Horges, Jorgos, Gjorgje, Gjergji, Gjoni) derisa të nxjerrim në shesh injorancën tonë të papërmbajtur dhe t’i japim si një shuplakë marrëzisë sonë fytyrës!
Besoj se këta hoxhallar fallco nacional-ateist-agnostikë nuk bëjnë dallim mes Nacionalizmit dhe Kombëtarizmit si tregues i mjerimit të tyre sepse siç duket janë të dyshimtë se marrin urdhra nga Lëvizja “JEHOVA” SOROS me Tim Shkupin, Zekerija Idrizin, Drilon Gashin e të tjerë. Selia e Lëvizjes, e themeluar disa vite më parë me “Tre fe në një”, e bekuar nga Kardinali Katolik, Baba Mondi dhe Hoxha i Fethullah Gylenit, është në Berlin, me sloganin “Ura e Dialogut Ndëreligjioze”!!!
Interesant është fakti se koha sjell me vete marrëzi, si ide të famshme të paraqitura nga figura të mitologjizuara në emër të Shqiptarisë, kinse do të pranohemi më shumë me ngritjen e Skënderbeut, Pjeter Bogdanit, Nënë Terezës, Kadaresë, figura që do ti rrëxoj në ‘byth’ Europën kur një shqiptar do vinte në Evropë dhe do ta çonin në krye të vendit me shpejtësi të madhe duke thënë ‘fol, he burrë’, le të dëgjojmë e të pasojm si nipat e Skënderbeut dhe Terezës që jeni e tjera broçkulla lajkatuese… jo jo nuk ndodh një akt i tillë!
Por tani po ju pyesim nëse kemi ndryshuar ndonjë gjë shkaku këtyre figurave në syrin evropian. A është përmirësuar gjendja jonë? A jemi bërë më të lirë se më parë? A kemi tani një prioritet më të veçantë si komuniteti shqiptar në Evropë? A nuk jemi ne sot më të privilegjuarit e evropës etj etj… JO JO se vetëm skllevër modern të baushtellave ndërtuese???
“Injoranca çon në frikë, frika në urrejtje dhe urrejtja çon në dhunë.
Ky është ekuacioni” thotë Ibn Rushd – Averroesi./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne