EtiketeSavash VELIU

Opinion

TEATRI ”JUGOSLLAVI”…!

Savash Veliu … Perëndimi – konkretisht Anglo-Amerikanët (protestant) për gati 100 vjet e kanë nën kontroll botën, dhe mirë që e kanë për ne...

Opinion

ANGLIA NJË E VËRTETË E PATHËNË…

Savash VELIU Sot sa afër qëndron Turqia me Anglinë po aq Bota e Gjirit Persik reshtohet më pranë Turqisë! Kurdoqë Turqia fuqizonte marredhenijet me Egjiptin...

Opinion

PLANDEMİA Sİ PERDE MJEGULLUESE!

Savash VELİU Paralel me “Plandeminë” shtrihet frikshëm edhe sulmi ndaj shoqërive me tradita kulturo-familjare të drejtuara nga qendrat e huaja të...

Opinion

“OPEN BALLKAN”!!!

Savash VELİU İ kujt është ideja e nismës gjeopolitike që shqetson rajonin ballkanik…!?? Nëqoftëse llogarisim se Ballkani ishte e ndarë në dy sfera...

Ekonomi Opinion

LUFTA ME KAMATÈN…!

Savash Veliu Presidenti Erdoğan sfiduesi i shekullit të ri ka diçka në dorë që vepron kundër Diktaturës së Bankierëve Global. Kjo me siguri sepse posedon...

Opinion Rajoni

EURO-AZIA FUQIA E RE GLOBALE

Savash VELIU … Turqia e Re si forcë politikoekonomike e integruar brenda forcave të reja Euro-Aziatike dhe Evropa e dezintegruar larg nga këta rrjedha të...

Opinion

SIONIZMI DHE ISLAMI I MODERUAR…!

 Savash VELIU Të gjitha devijimet destruktivo-degjeneruese vijnë nga bota perëndimore (të kontrolluara nga Elita e errët Botërore Siono-Pagane të themeluara...

Opinion

SHQIPTARËT DHE PERANDORIA OSMANE!

Savash VELIU Nëse shikojmë retrospektivën historike të Perandorisë së Madhe të përbashkët Osmano- Shqiptare do të vërejmë një dukuri të jashtëzakonshme si...

Opinion

HESHTJA KA ÇMIMË..!

Savash Veliu Tragjedia dhe ironija e një inkuizicioni vrastar që kaploi Tetovën gjatë valës së rritur të vdekshmërive nga Covid përfshiu kufijtë alarmante me...

Opinion

DEXHALLI DHE VAKSINA..!

 Savash VELIU Nga paralajmërimet e Muhammed Mustafasë është bërë me dije se në ‘’Ahir Zaman’’ do të dal ai Mesihu i rrejshëm DEXHALLI që tani veç ka dalur...

Opinion

POLITIKA E SAMARIT..!

Dhe kështu Populli Vetëm do kërkoj të drejtat politike por jo edhe ti realizoj ato… apo!? Dmth, do kërkoj Zgjedhje të Lira paraprake për ca poste e ca...

Opinion

MARRËZI DIASPORE!

Savash VELIU Në Facebook lexova një shkrim të Xhoe Diogardit nga Nijazi Muhamedi 8tc gSqetpdriscchehooghdrsdcnsuu anëso m1r2r:3e6dod PDh …  “Serbët u...

Opinion

VERBËRISHT MOS BESO, POR KONTROLLO!

Savash VELIU Është e mira që çdo shqiptar njëherë e përgjithmon të mendoj më mpreht e pa emocione kur adhuron personalitetet politike duke veçuar intelektualët...

Opinion

MEDIUMET DIXHITALE APO DEXHALISTE!

Savash VELIU Ne si komb duhet të mësojmë se si ta respektojmë siç duhet faktet historike dhe si t’i ndëshkojmë me drejtësi kriminelët që rrezikojnë...

Opinion

TURQIA RIFITON AFRIKËN!

Savash VELIU Shtypi italian: “Ne e humbëm Afrikën nga Turqia”! Faqja italiane e lajmeve Inside Over ka botuar një raport mbi aktivitetin në rritje...

Opinion

TURQIA GODET THELLË NË ISRAEL!!!

Savash VELIU Para ca ditësh amerikanët larguan rreth 120 ushtarak të saj nga rrethina e Tel Avivit dhe i dergoi në bazën Gjermane, kjo tregon frikën e saj nga...

Opinion

UKRAINA THIKË ME DY TEHE…!

Savash VELIU Dita ditës ujërat rreth Ukrainës po nxehen. Ukraina mund të kaloj më keq se Gjeorgjia nëse bëhet fjalë për provokimin e nxitur nga SHBA-ja dhe...

Opinion

GLOBALIZMI ËSHTË ANTIMORALIZËM!

Savash VELIU “Mos u përpiq të edukosh fëmijët. Sido që të jetë, ata do të të ngjajnë ty. Prandaj, eduko veten tënde…” thotë Ibn Haldun. ...

Opinion

NJË E PATHËNË MBI TURQINË

Savash VELIU Pyetje që djeg shpirtin; Pse Kemalistët nuk janë armiqë të Anglezëve e të Grekëve por janë gjithnjë të Osmanëve??! Gjatë dhe pas shpartallimit të...

Opinion

TURQIA GODET DREJT 2023!

Savash VELIU TURQIA me TRUMP apo BIDEN do të vazhdoj rrugën politike papenguar drejt qëllimit të përcaktuar 2023, këtë e tha Presidenti Erdogan! Turqia po...

Opinion

DIMENSIONI POLITIK I SELEFIZMIT…!

 “Dhe mbahuni fort në litarin e Allahut, të gjithë ju, dhe mos u përçani!” (Kurani, 3: 103) Savash VELIU E gjithë kjo levizje politikofetariste...

Historia Opinion

BALLKANI DHE ANTIAMERIKANIZMI!

Savash VELIU Sot Bullgarët akuzuan Amerikën për financimin e gënjeshtrës historike për Maqedoninë si shtet dhe komb (artificial) të cilin bullgarët kurrë nuk e...

Opinion

SHQIPFOLËSIT KARAGJOZ ANTITURK!

Nga Savash VELIU Lufta e fundit në Nagorni Karabah mes Azerbajxhanit dhe Armenisë, e cila veç të tjerash shërbeu dhe si poligon dhe vend testues për armët...

Opinion

TURQIA DHE MESDHEU…!

Nga Savash Veliu Nga Departmenti Amerikan u paralajmerua se ajo do braktis Lindjen e Mesme dhe ca shtete si Franca, Rusia, israeli, Turqia e tjerë filluan...

Opinion

MAVI VATAN – ATËDHEU I KALTËR!

Nga Savash VELIU Në Mesdhe është tensionuar situata politike dhe ajo ushtarake deri në tepri ku janë bashkuar ish imperialistët të kryesuar nga Franca kundër...

Opinion

DITA DITËS PO VETIZOLOHET GREQIA!

Nga Savash VELIU Turqia sot shpalli ‘’NATFIX’’ e saj, gjegjësisht, Manovrat Ushtarake rrethishujve kontestuese Meis-Rodos si rajon i Ujërave Nacionale turke ku...

Opinion

PARTITË ARGATE apo ARGAT PARTI !

Nga Savash VELIU Momentumet e reja gjeopolitike të zhvilluara të SHBA’ve në planin global, Apo sjellin ricoptim të territoreve shqiptare me rikëmbim tokash...

Opinion

AMERIKA PARA LUFTËS CIVILE..!

Nga Savash VELIU Situata në Shtetet eBashkuara të Amerikes është dramatike dhe tejet tendencioze dhe është para njëakti të kryer për Luftë Qytetare. Atje në...

Opinion

RIVALITETI RUSO-TURK!

Nga Savash VELIU Pas SHBA-së që mati forcatë ushtarake gjegjësisht të armëve më të avancuara përball armëve të prodhimit turk që i kishte dhuruar...

Opinion

YALTA E RE APO KASAPHANE E RE.!?

Nga Savash VELIU Më habit propozimi i Putinit për një Jaltë të Re në prag të 75 vjetorit të Konferencës së Jaltës të tre fuqive të mëdha ‘’fituese’’ të Luftës...

Opinion

PSE HESHTË MIKU IM ??!

Nga Savash Veliu O ti që frymon vdekshëm…! Mos haro sot është dita jote, e djeshma iku e nesërmja nuk të premton gjë. Prandaj, Mos heshtë! Fol drejtën e...

Opinion

100 VITE “PA ZOT SHTËPIE”..!

Nga Savash VELIU Në pesëdhjetë vitet e kaluara ishinë shqiptarët të lënë të pafuqishëm prej sllavëve të dirigjuar nga perëndimi dhe tani në tridhjetë vitet e...

Opinion

TRAGJIKOMEDIA E ARSIMIT…!

Savash VELIU “Kur shkollat organizojnë festa shtrigash të globalizuara ku simboli qëndror është kungulli, nuk kemi pse ankohemi pse po rrisim një brez...

Opinion

A FRIKËSOJNË BOTËN ARMATIMET TURKE!

Savash VELIU Turqia nuk lejon askush t’ia dalë të pengojëaktivitetet e saja në Mesdheun Lindor, në Veriun Irakian dhe atë Sirian me mendimse Turqia do të...

Opinion

PSE TURQIA?

Shkruan: Savash VELIU  Turqia është faktori i ri vendimarrës për të ardhmen e Ballkanit dhe Mesdheut si ballancuesja kyçe drejtë zhvillimeve të fuqishme...

Opinion

Mashtrime djallzore!

Savash Veliu … “I huaji t’i ha mish e kockë” thotë fjala e urtë popullore! ‘Është Nacionalizmi që të ndan nga rrënja e besnikrisë së drejtë’! Çdo gjë e huaj së...