EtiketeKapitalizmi

Bota Opinion

Pse SHBA-ja ka nevojë për luftë?

nga Jacques R. Pauwels Të paktën teorikisht, të pasurit dhe forcat e Amerikës supozohet të kenë qënë mbështetës të mëdhenjë tregtisë së lirë dhe kanë qënë...

Opinion

Ç’është socializmi demokratik?

Marksi pat shkruar se socializmi duhet të pasojë kapitalizmin në ato vende që kanë arritur përparimin më të madh socio-ekonomik brenda sistemit kapitalist. Në...

Opinion

Neoliti, kapitalizmi dhe komunizmi

/Alain Badiou/ Sot është bërë tejet e zakonshme të parashikohet fundi i racës njerëzore ashtu siç ne e njohim atë. Ka një sërë arsyesh për parashikime të tilla...

Opinion

Mbi kapitalizmin

Albert Ajnshtajn Për lehtësi komunikimi dhe kuptueshmërie, në diskutimin vijues do të quaj ”punëtorë” të gjithë ata që nuk zotërojnë dhe nuk kanë pronësi mbi...