Bota

Takimi i ardhshëm Rusi-Iran-Turqi mbi Sirinë do të mbahet në Astana

Rusia, Irani dhe Turqia do të mbajnë takimin e ardhshëm të nivelit të lartë mbi rregullimin sirian në Astana.

Rusia, Irani dhe Turqia do të mbajnë takimin tjetër të nivelit të lartë për rregullimin sirian në Astana, tha zëvendësministri i Jashtëm rus Sergei Vershinin gjatë një takimi të zëvendësministrave të vendeve të formatit Astana (Rusia, Irani dhe Turqia).

“Ne kemi për qëllim të përdorim konsultimet në këtë format për ‘sinkronizimin e orëve tona’ dhe për të shqyrtuar situatën në terren dhe rreth Sirisë, në mënyrë që të vazhdojmë bashkëpunimin tonë të suksesshëm në formatin Astana, duke përfshirë organizimin dhe mbajtjen e nivelit të ardhshëm të lartë takim në Astana, “tha diplomati i lartë.

Pjesëmarrësit e Takimit të 10-të Ndërkombëtar mbi Sirinë në formatin Astana, të mbajtur në Soçi në korrik, ranë dakord të mbajnë takimin e radhës në nëntor 2018./tass

OPINIONE