Bota

Tanzania i shpall ‘luftë’ homoseksualëve

Presidenti i Tanzanisë, John Magufuli, ka dhënë një javë kohë për të gjetur homoseksualët dhe për t’i mbyllur në burg përjetë, ose së paku 30 vite.

Për t’i gjetur ata është krijuar një skuadër speciale që do të gërmojë në rrjetet sociale. Bëhet fjalë për një ekip ku përfshihen agjentë të policisë, psikologë dhe anëtarë Autoritetit Rregullator të komunikimit në Tanzani.

Makonda ka ftuar gjithë qytetarët që të fshijnë çdo material me pullë të kuqe nga celularët e tyre brenda kësaj jave, duke saktësuar se qeveria po ndërhynë pasi rreziqet e lidhura me aktivitetin seksual, pengojnë zhvillimin e vendit.

OPINIONE