Shqiperia

Tirana në vitin 1984, e pastër, e bukur dhe e thjeshtë

Kanë kaluar 35 vite që kur është shkrepur kjo foto, e cila tregon Tiranën e viteve të fundit të diktaturës.

Një vit para se të vdiste diktatori Enver Hoxha, kryeqyteti kishte tjetër pamje, i pastër, i bukur dhe i thjeshtë, atë të një vendi komunist, me një shatërvan në mes dhe me institucionet pranë njëri-tjetrit.

Sigurisht nuk mund të krahasohet me Tiranën e sotme, por kujtimi i një qyteti nuk mund të fshihet edhe pse kanë kaluar më shumë se 3 dekada.

OPINIONE