Bota

Trump vendos kurorë: Këtu do kisha vdekur në Luftën e Vietnamit po të…

I përlotur teksa përshkroi guximin që nuk do të kishte pasur asnjë zgjidhje përveçse ta shfaqte nëse nuk do të kishte pasur një jetë luksoze, Presidenti amerikan Donald Trump njoftohet se mori pak kohë të martën përpara takimit me Kim Jong-un në Hanoi, për të udhëtuar në jug dhe për të vendosur një kurorë me lule në vendin ku ai do të kishte vdekur në Luftën e Vietnamit nëse nuk do të ishte i pasur.

“Sot i njohim ata që, si unë, do të ishin të detyruar të bënin sakrificën e fundit nëse nuk do të vinin nga familje të pasura që mund të thërrisnin një favor nga një mik i mjekut dhe të përjashtoheshin nga drafti për ushtrinë”, tha Trump.

Këto pohime të Presidentit të SHBA u bënë kur ishte duke folur për disa minuta për vdekjen që do të ishte përballur nëse ai nuk do të ishte në gjendje të përballonte një edukim elitar dhe, në vend që të merrte dorëheqje nga kolegji, mund të ishte rekrutuar për të luftuar në një konflikt në të cilin vdiqën më shumë se 58.000 amerikanë.

“Unë do të kisha vdekur me trimëri bashkë me ushtarët e mi këtu në këtë fushë, sikur të mos kisha një baba që mund të lëvizte disa fije dhe të sigurohej që kurrë nuk kisha për të bërë diçka të tillë. Pra, sot reflektoj dhe respektoj të gjithë ata që ishin në gjendje të shmangnin shërbimin, veçanërisht ata që morën një shtyrje mjekësore nga një pedikyr që kishte marrë me qira hapësirë ​​për zyrë nga babai i tyre”, deklaroi Trump.

Më tej ai tha se një monument i ri do të ngrihet në Uashington për të nderuar të gjithë të mbijetuarit e luftës së Vietnamit.

OPINIONE