TURQIA DREJT NJË SUPERFUQIE BOTËRORE..!

Savash VELIU

Derisa Amerika, Rusia dhe Kina punojnë në zhvillimin e Aeroplanëve të Gjeneratës së Pestë F-35, SU-57 ndërkohë TURQIA punon heshtazi me tërëfuqinë e saj mbi Platformat Ushtarake të rëndësisë së madhe ushtarake te Forcat Ajrore të Droneve papilot si dhe Armëve të Luftës Elektronike me radijus veprimi shumdimensional.

Lufta e Droneve turke treguan botërisht se janë të paarritshëm për shumë shtete botërore të cilët në mënyrë indirekte pranojnë superioritetin e Turqisë në luftën e droneve të ndihmuara me bllokuesit elektronik që shkatërruan mitin Amerikan për armët më të sofistikuara të cilët u shkërmoqën keqazi në Siri kurse ato Ruse në Libi e Karabah dhe në fund armët e Marinës Franceze në Mediteran kur totalisht u bllokuan prej funksioni nga ajri si një tregues se Armët Turke janë mbretërues të qiejve e të tokës e veçmas me Armët e Luftës Elektronike të cilet verbojn e shurdhojn radaret armike pas tyre të pasojn dronet Bayraktar TB-2 si shkatërrues të gjithçkaje mbi tokë si tanket, autoblindat, sistemet vetmbrojtëse, raketat dhe ushtria armike.

Kohëve të fundit aq shumë u modernizua Ushtria Turke sa ia kaloi me luftërat avionike dhe ato elektropenguesve luftarak edhe superfuqive botërore si SHBA, RUSIS, KINËS dhe ISRAELIT.

Tani Fuqitë armike sa vijnë e shtojn interesimin për zhvillimin e aeroplanëve papilot te forcat e tyre ushtarake por në këtë fushë ata kanë ngecur shumë pas Turqisë e cila ka hapëruar dukshëm përtej aspekteve zhvillimore tek aparatet papilot qe

duan ti zhvillojnë që nga zanafilla programe të reja të luftës me drone një përvoje e madhe derisa për ate kohë Turqia do arrij të PAARITSHMEN!

Tani Turqia do zhvilloj gamën e programeve të gjeneratës së Dytë të Droneve dhe Elektropenguesve me veprim Autonom.

Turqia veç ka prodhuar Dronet “DIHA” ose BOMBARDUES gjigant të cilat do veprojn sikur aeroplanët me pilot me armatim të sofistikuar për luftë Ajër-Tokë dhe Ajër-Ajër nga lartesira të pakapshme për radaret dhe raketat armike reze mesëm duke fluturuar të pakufizuar e autonom të koordinuar me trurin artificial që do merr veprime sipas situatës së pavarur prej bazës kontrolluese për goditje momentale.

Kurse Droni BAYRAKTAR TB-2 tani do të lind simotrën e saj më të madhe BAYRAKTAR TB-3 e paaritshme dhe e pakapshme për teknologjitë e skaduara të NATO-s dhe ato RUSO-KINEZËVE konvencional që do veproj shumë lartë e thellë pas prapavijës armike të pahetuar sepse do veproj autonom me 6 tru artificiale krahasuar me ato të sotmes me nga një tru artificiale që dërmoi ushtrinë armike.

Këta Aparate të Mençura ‘SMART HIGH TECHNOLOGY SYSTEM’ të cilët mendojn dhe zbatojn urdhëra autonome sipas gjendjes dhe situatës në terren “lësho e haro” dhe do perceptojn dhe do llogarisin koordinatat armike duke sistemuar goditjet ndaj shumë caqeve përnjëherë të siguruara nga mbulesa e Elektrongatërruesve KORAL-1.

Paramendo Turqia kaloi në Prodhimin e Sistemit më të avancuar të KORAL-2 sot e cila do të bllokoj edhe gjithësinë per veprim të armëve turke veçanrisht të Droneve më të sofistikuara TB-3 dhe AKINCI, kjo e fundit e gatshme të luftoj bashkë me dronet e prodhuara si AKSUNGUR dhe ANKA-S.

Turqia dje jo rastësisht Lansoj Raketën e saj të parë në Gjithësi me Satelitin TURKSAT-5A e cila do të përdoret për vrojtimin e Gjithësisë dhe Tokës për qëllime Humanoshkencore por do përdoret edhe për strategjitë e larta ushtarake që do mbuloj të gjitha cepat meridijanike të globit si vëzhgues dhe telekomandues e DRONEVE bashkë me Elektrongatërrueset e frekuencave armike nga gjithësia duke bllokuar komunikimet si dhe vrojtimet mes satelitëve armike.

Gjithashtu sot Turqia arriti të fusë në envanterin e saj ushtarak edhe armën Laserike “ARMOL” me kapacitet rezatimi prej 20KW që shkatërron blindet e tankeve, dronet dhe brenda një sekonde verberon pilotin armik. Tani kjo armë laserike intenzivisht do ritrajtësohet të arrij dimensionet më të lartë të shkatërrimit ushtarak si në det ashtu në ajër dhe tokë.

Poashtu Turqia nuk haroj vazhdimin e programit të zhvillimit të Avionit vendor e Gjeneratës së Pestë TF-X e cila do të jetë më e sofistikuara e botës.

Për këtë avion kombëtar u ndërtua fabrika secrete e nëndheshme e larguar nga syri i çdo sabotuesi brenda së cilës nuk ka telefon, internet dhe shumë sisteme tjera elektronike.

Këto dhe zhvillime të tjera kanë nxitur Shtetet e Bashkuara të Amerikës të përqendrohen në sanksionet e reja kundër Turqisë në industritë e mbrojtjes, të cilat kohët e fundit janë imponuar në skenën rajonale, në një lëvizje për të penguar arritjet e saj në rritje ushtarake.

Por më kot, sepse Turqia e re është e pergaditur të sundoj bipolarisht Globin botëror edhepse sanksionohet ajo vazhdon të ec si llokomotiva e madhe drejtë shekullit Turk.

Sipas strategëve ushtarak thuhet se: Amerika do të shkatërrohet brenda viteve 2020-2024 dhe do të mbeten vetëm dy Superfuqi Boterore siç janë; Kina e dirigjuar nga Hebrejët dhe Turqia!

Në këtë rast Kina e dirigjuar nga hebrejët do të jetë qendra e Sionizmit kurse Turqia do të jetë Qendra e Botës Islame…! Domethënë, në botë do të ekzistojnë ballpërball vetëm SIONIZMI dhe ISLAMI, kjo pritet të ndodh Brenda dhjetë viteve 2030!!!

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne