Turqia fillon projektet për prodhimin e automjeteve pa shofer

Nënsekretaria e Industrisë së Mbrojtjes së Turqisë ka shtypur butonin për prodhimin e mjeteve tokësore inteligjente dhe pa pilot.

Dikasteri në fjalë ka hapur Konkursin për Projektimin e Mjeteve Tokësore pa Pilot dhe Autonome (Roboik).

Brenda pak vitesh, Turqia dëshiron të prodhojë mjete ushtarake tokësore, të cilat mund të gjejnë rrugën e tyre në mënyrë autonome dhe të kryejnë misionet e ngarkuara pa telekomandim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne