Opinion

TURQIA RIFITON AFRIKËN!

Savash VELIU

Shtypi italian: “Ne e humbëm Afrikën nga Turqia”!

Faqja italiane e lajmeve Inside Over ka botuar një raport mbi aktivitetin në rritje të Turqisë në Afrikë. Ku mes tjerash citon: “Italia humbi Afrikën nga Turqia”.

Në anën tjetër Franca gjithashtu humbi Afrikën nga Turqia, prandaj janë çartur si Franca ashtu Italia dhe pas tyre edhe Amerika me Rusinë derisa Anglia dinake gjithnjë e më shumë po i afrohet Turqisë sepse në të afërmen Turqia do jetë zotëruesja reale e Mesdheut me ushtrinë e saj gjithnjë më të fuqishme në rajon.

Mediat soroso-sioniste bombardojnë me tituj frikësues opinionin se ‘’Osmanët u futën përsëri në kontinentin Afrikan nën udhëheqjen e Erdoganit’’ dhe Turqia është më e rrezikshme se Irani thotë Israeli që duhet të stopohet e ti tregohet vendi njëherë e përgjithmonë!

Turqia me acarimin në Detin e Zi dhe në Ukrainë largoi Rusinë nga goditja ndaj qytetit Trablusë të Libisë dhe ndërkohë arriti të përmirsoj rrjedhën me Egjiptin që ia ktheu shpinën Rusisë ndërkohë Sudani arriti të rit peshën e Turqisë një shkak të shporr Rusinë nga projekt ndërtimi i limanit ushtarak rusë aty.

Nuk përjashtohet mundësia shkaku Turqisë që çdo ditë e mëshumë ua ngushton hapsirën vepruese të israelit dhe SHBA-ve të jet inskenuar brutaliteti mbi besimtarët palestinez në Xhaminë All Aksa një shkak të provokohet e të veproj pa mend dhe si preteks të merret okupimi i Turqisë sepse ajo i ripërtëriu marrëdhëniet me Egjiptin, deridiku me Saudët kurse në veri të irakut shkeli keqazi paramilitarët irano-amerikan me ofanzivën e fundit mbi vatrat e tyre të shkatërruara deri në themel, një çast i zhbërrjes së tyre nga harta e dheut.

Pas këtij aksioni ekziston frika e tyre se Turqia do merr ofanzivën përfundimtare mbi strofkën e fundit të terroristëve irano-amerikan PKK-YPG-ISIS mbi qytetin Sinxhar të irakut verior që kontrollohen nga terroristët dhe të përfundoj rrëfenja e tyre duke vendosur kontrollin turk mbi irakun verior me bashkangjiten e Mosulit dhe Kerkukik tokave të Turqisë.

Ky aksion turk do vëndonte Mega projektin e zgjerimit të territorit israelit në mes dy Lumejve në rrezik, simbol në flamurin e israelit me dy vija horizontale me blu yllin gjashtkëndor që simbolizon ‘’Israelin e Madh’’ në mes të tij me Jeruzalemin që do mbulonte përleshjet në Gaze. Derisa zgjasninë përleshjet në Israel dhe Gaza agjentët e Mossadit paralelisht operonin në Dejri Zor të Sirisë nën kontrolin e PKK’s Amerikane që ushtrojnë spastrim etnik ndaj arabëve dhe kurdëve pran kufijve të Turqisë si përgaditje për Mega Israelin Sionist, plan që mbështetet edhe nga Rusia.

Thotë lideri i lëvizjes islame palestinezi Raid Salah; ‘’Përse çdokush sulmon Turqinë? Sepse Turqia nëse çohet në këmbë do çohet i gjithë ummeti islam në botë’’!!!

Me këto akte dhe zhvillime të shpejta të diplomacisë dhe frontit të luftës Turqia ka gjasa të riaktivizoj ‘’Pranverën e Re arabe’’, për të cilën bota perëndimore dhe ajo ruse i frikësohen eruptimit të madh që mund të shkaktoj ndaj botës islame e dominuar nga lëvizja e ‘’Vëllezërve Musliman’’, antarët e saj ishin dhe janë Rexhep Tajip Erdogan, Mohammed Mursi, Necmetin Erbakan, Alija Izetbegoviq e formuar nga Hasan el-Benna si lëvizje para 93 viteve në Egjipt.

Por, krejtësisht në të kundërtën, tarikatet sufite i shiqojnë ‘’Vëllezërit Musliman’’ si lëvizje selefo-vehabite, prandaj Irani shiit ato i lufton. Por edhe lëvizja Wehabite pas Pranverës Arabe nisi luftën mbi Vëllezërit Musliman shkaku bindjeve të tyre se ajo lëvizje rrezikon fronin dhe postulatet Mbretërore të Sheikëve të Hixhazit (Saudëve dhe Emiratëve) të udhëhequr nga njëmendësia mushrike, njëmendësi që duhet të zhduket nga sistemi arab si lajkatuesja e perëndimit që veprojn në dëm të mbarë muslimanëve të globit.

Ky zgjim apo riaktivizim i Pranverës Arabe u shpalos në hutben e fundit të xhumas nga Kryemyftiu i Dijanit Turk në xhaminë Aja Sofia me shpat të zhveshur në dorë të çliruesit të madh Sulltan Fatihut i veshur me Xhyben e zezë. Kjo do të thotë Shpata doli nga milli aty ku së fundi herë u fut në të!!!

Dikur Shimon Peres domethënien e shpatës e rrëfeu kështu: “Paqja në rajon nuk mund të realizohet për sa kohë që shpata e Islamit qëndron e zhveshur. Ne nuk do të jemi kurrë të qetë për të ardhmen tonë derisa Islami të mos ketë futur shpatën në mill përjetë”!

Dhe Israelitët parashikojnë konflikt midis Turqisë dhe Israelit rreth Gazës por Turqia atë ide e groposi nën dhe prandaj Amerika dhe Israeli u çakorduan. Ankaraja ka gjasa të kalojë nga retorika armiqësore në veprim në konfliktin tjetër në Gaza apo diku tjetër. Qeveria turke mund të mos jetë më e kënaqur me retorikën agresive dhe do të fillojë të marrë masa kundër Israelit gjë që e bën padyshim në çdo veprim që bëri kaharr ameriko-israelitët që filluan të sulmojn me opozitarët dhe mafioagjentët e brendshëm Erdoganin.