Turqia “shpresë” edhe për familjet afgane

Familjet afgane të arratisura nga vendi i tyre dhe që u strehuan në qytetin Van të Turqisë dhe që u dërguan në nënprefekturën Gymyshhane (Gümüşhane) pas tërmetit të fuqisë 7,2 ballë që goditi këtë qytet më 23 tetor 2011, përpiqet të krijojnë një jetë të re për veten e tyre.

30 anëtarë të familjeve afgane të vendosura në Gymyshhane 2 muaj pas tërmetit të Vanit, përpiqet të zhvillojnë marrëdhëniet e tyre me fqinjët turq.

Afganët, të cilët jetojnë emocionet e mundësisë së shkollimit të fëmijëve të tyre, e shohin Turqinë si “shpresë” për të ardhmen e tyre dhe të fëmijëve.

 

 

 

 

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne