Opinion

Udhëheqja e Emirateve të Bashkuara Arabe tradhtoi kauzën palestineze

Nga: Kevin Barrett

Izraeli dhe Emiratet e Bashkuara Arabe sapo njoftuan normalizimin e plotë të marrëdhënieve midis tyre. Emiratet e Bashkuara Arabe në të vërtetë janë bashkëpunëtore me Izraelin për shumë, shumë vite, por kjo e bën atë zyrtare. Tani është një turp i vërtetë, mënyra sesi udhëheqja në shumë vende me shumicë muslimane ka tradhtuar kauzën palestineze. Kjo nuk është hera e parë. Në të vërtetë ky është vetëm një moment historik në këtë proces tradhtie. Dhe ajo që është vërtet e tmerrshme për këtë është mënyra se si korrupsioni është kaq emblematic në vendet me shumicë muslimane.

Emiratet e Bashkuara Arabe ishin një koloni britanike për shumë vite. Dhe mori vetëm të ashtuquajturën pavarësi në vitet 1960. Por në fakt, marrëveshja atje, shumë si marrëveshja në të ashtuquajturën Arabia Saudite ishte që lidershipi do t’i bindej urdhrave nga karteli bankar perëndimor që sundon në pjesën më të madhe të botës, dhe si kthim, ata do të lejoheshin të jetojnë jetë në luks ekstrem.

Kështu që, këta princa patetikë të kukullave në këto shtete të vogla të Gjirit Persik do të bëjnë gjithcka për para. Ata janë të gjithë dhe plotësisht të korruptuar. Dhe si të tillë, ato nuk përfaqësojnë vlerat islame. Ata përfaqësojnë vlerat e sundimtarëve të korruptuar të Kurejshëve të Mekës në kohën e Profetit (paqja qoftë mbi të), të cilët kishin grumbulluar paratë e tyre dhe nuk kujdeseshin për njerëzit. Dhe Islami solli vlera krejtësisht të kundërta. Kur’ani na thotë se grumbullimi i parave është i gabuar. Dhe na tregon se në çdo vend, në çdo qytet, pushtetarët janë të korruptuar, dhe korruptojnë, por ata vetëm kundërshtojnë veten dhe nuk e kuptojnë këtë.

Dhe këto janë llojet e njerëzve që tani qeverisin, jo vetëm në Emiratet e Bashkuara Arabe, por edhe në vendet e tjera të pushtuara. Ata janë shumë si beduinët zbathur që mund të ndërtojnë ndërtesa të larta, siç kemi dëgjuar nga Hadithi për kohën e fundit. Ai Hadith na thotë se në kohën kur Malhamah ose lufta e madhe përfundimtare po vjen në fazën përfundimtare të historisë njerëzore, këta njerëz tepër të korruptuar do të zmadhojnë egot e tyre, duke bërë marrëveshje me të ngjashmit e Donald Trump ashtu siç po bëjnë Sauditët që po ndërtojnë këto ndërtesa të larta për ta bërë veten të ndjehen të mëdhenj.

Pra, dhe këta janë ata njerëz që sundojnë në zemrën e botës islame historike. Dhe palestinezët që janë kujdestarët e vendeve më të shenjta në Islam dhe Krishterim, po i nënshtrohen genocidit nga një pushtim brutal që po shkatërron vendet e shenjta, duke shkatërruar kishat dhe xhamitë në Tokën e Shenjtë dhe duke punuar drejt një dominimi të plotë të rajonit dhe duke vjedhur të gjithë vendin midis dy lumenjve Nil dhe Eufrat. Kjo është ëndrra mesianike sioniste, e cila është ëndrra e Antikrishtit për të krishterët dhe muslimanët.

Pra, me siguri po jetojmë në kohën e fundit, dhe korrupsioni i plotë i pushtetarëve të emiratëve është vetëm një nga shenjat e shumta. Nëse do të kishte një kurë për këtë do të ishte një formë e lëvizjes drejt ribashkimit të botës islame dhe kthimit të vlerave islame në zemrën historike të Islamit.

Ndoshta mund ta imagjinonim që një gjë e tillë të ndodhë, pasi Turqia po kthehet ngadalë në vlerat islamike, ose të paktën duket se po pretendon pasi po përpiqet, dhe ndërsa Irani është rikthyer në vlerat islamike që nga revolucioni i vitit 1979.

Ndoshta një aleancë e Turqisë dhe Iranit përfundimisht do të jetë në gjendje t’i marrë këto koloni të vogla, këto vende të vogla toke pa asnjë domethënie, përveç faktit se ato janë vende ku njerëzit më të korruptuar në botë mund të fitojnë grumbullime të mëdha parash dhe kthimin e tyre në botën islamike dhe kthimin e vlerave islame.

Në një pikë, Perëndimi do të shembet. Tashmë duket që është në shtratin e saj të vdekjes. Dhe kur kjo të ndodhë, ne do të shohim, Zoti, do t’i japim fund këtyre lloj keqbërjesh të tmerrshme dhe genocidit dhe bashkëpunimit me forcat e Antikrishtit./GazetaImpakt//presstv/

OPINIONE

INTERVISTA