Ushqime dhe përftime të jashtëligjshme në këmbim të votës, SPAK mbyll hetimet dhe çon në gjyq Gazment Canajn, ç’rezultoi nga përgjimi i telefonit

SPAK ka mbyllur hetimet për Gazmend Canaj, i akuzuar për kryerjen e veprës penale “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, duke e dërguar dosjen për gjykim në GJKKO.

Sipas njoftimit të SPAK, nga hetimet ka rezultuar se nga analiza një e nga një dhe në unitet të provave të administruara gjatë hetimit (përgjimet telefonike dhe deklarimet e personave që kanë dijeni për veprën penale) provohet tej dyshimit të arsyeshëm të bazuar në prova se, i pandehuri Gazmend Canaj iu ka ofruar në mënyrë të drejtpërdrejtë personave të ndryshëm përfitime ekonomike që ata të votojnë në një mënyrë të caktuar, në mbështetje të subjektit politik që Gazmendi mbështeste në zgjedhjet e përgjithshme parlamentare në qarkun e Tiranës, të datës 25 prill 2021.

Rezulton e provuar se i pandehuri Gazmend Canaj iu ka ofruar dhe dhënë ushqime shtetasve G. K. dhe E. G. si dhe ju ka ofruar përfitime të paligjshme shtetasve S. K., R. C. dhe F. R., kundrejt votës së tyre dhe të afërmve të tyre, në favor subjektit politik që Gazmendi mbështeste./BW

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne