Bota

Ushtria izraelite shkatërron 8 shtëpi palestineze

Ushtria izraelite sot ka shkatërruar 8 shtëpi palestineze në lindje të Ramallahut, në Bregun Perëndimor të okupuar.

Abd al-Rahim Musleh, një zëdhënës i komunitetit të banimit Wadi al-Siq, në lindje të Ramallahut për AA tha se një forcë ushtarake izraelite bastisi zonën në mëngjes dhe shkatërroi 8 baraka.

Shtëpitë e rrënuara u ndërtuan nga panele kallaji, u përdorën për strehim dhe për kultivimin e deleve.

Musleh tha se autoritetet izraelite zakonisht rrënojnë shtëpitë e tyre në Wadi al-Siq nën pretekstin e “ndërtimit pa leje” në zonën C.

Rreth 200 palestinezë jetojnë në Wadi al-Siq. Ata banojnë në shtëpi prej kallaji dhe mbështeten në rritjen e deleve për të jetuar.

Sipas Marrëveshjes së Oslos, e nënshkruar midis Autoritetit Palestinez dhe Izraelit në vitin 1995, Bregu Perëndimor u nda në 3 Zona A, B dhe C./AA

OPINIONE

INTERVISTA