Vatikan: Bibla konfirmon se Jezusi nuk u kryqëzua

Vatikani ka konfirmuar se një Bibël e zbuluar rishtazi prej 2.000 vjetësh në Turqi thotë se Jezu Krishti nuk u kryqëzua siç besohet zakonisht.

Bibla, e cila tani ruhet në Muzeun e Etnografisë së Ankarasë, përmban Ungjillin e Barnabës – një nga dishepujt e harruar të Krishtit. Ungjilli thotë se Jezusi nuk u kryqëzua, as ai nuk ishte djali i vërtetë i Zotit, – por ishte në fakt një Profet.

Natives-today.com raporton: Libri gjithashtu e quan Apostulin Pal “The Impostor”. Libri pohon gjithashtu se Jezusi u ngjiti në qiell gjallë dhe se Juda Iskarioti u kryqëzua në vendin e tij.

Një raport i ‘The National Turk’ thotë se Bibla u kap nga një bandë e kontrabandistëve në një operacion në zonën e Mesdheut. Raporti thotë se banda ishte akuzuar për kontrabandën e antikave, gërmimeve të paligjshme dhe posedimit të eksplozivëve. Librat në vetvete vlerësohen deri në 40 milionë Lira turke (rreth 28 milionë dollarë).

Autencitet

Sipas njoftimeve, ekspertët dhe autoritetet fetare në Tehram këmbëngulin se libri është origjinal. Libri është shkruar me shkronja ari, mbi lëkurë të zbrazët në aramaisht, në gjuhën e Jezu Krishtit. Teksti mban një vizion të ngjashëm me Islamin, duke kundërshtuar mësimet e Krishterimit të Dhiatës së Re. Jezusi gjithashtu parasheh ardhjen e Profetit Muhammed, i cili do ta themelonte Islamin 700 vjet më vonë.

Besohet se, gjatë Këshillit të Niceas, Kisha Katolike mblodhi ungjijtë që formojnë Biblën siç e njohim sot; Duke mos përmendur Ungjillin e Barnabës (në mesin e shumë të tjerëve) në favor të katër ungjijve kanonikë të Mateut, Markut, Lukës dhe Gjonit.

Shumë nga tekstet Biblike kanë filluar të dalin në sipërfaqe me kalimin e kohës, duke përfshirë ato të Detit të Vdekur dhe Ungjijve Gnostikë; Por ky libër veçanërisht, duket se e shqetësohen Vatikanin.

Kisha Katolike dëshiron

Çfarë do të thotë kjo për fenë e krishterë dhe pasuesit e tyre? Mjaft ngushtë! Vatikani u ka kërkuar autoriteteve turke t’u lejnë të shqyrtojnë përmbajtjen e librit brenda Kishës. Tani që libri është gjetur, a do të vijnë ta pranojnë atë dhe provat e saj? A do ta mohojnë atë krejtësisht? E quajnë atë një “gënjeshtër muslimane”, ashtu si dhe revista “E vërteta”, në vitin 2000? Për shumë njerëz, ky libër është një fener shprese, që besimtarët e kuptojnë shpejt se objekti i adhurimit të tyre është arbitrar; Dhe se teksti, veçanërisht teksti fetar, është subjekt i interpretimit.

Çfarë do të thotë kjo për ateistët / agnostikët / mendimtarët laikë? Jo shumë … A është teksti i vërtetë? Fake? A ka rëndësi? Jo me të vërtetë … Por me shpresë, ky lajm frymëzon fetarët që të bëjnë pyetje, në vend që t’i drejtojnë gishtat ose të besojnë diçka verbërisht. Ju lutem, mos shkoni me argëtim ose hidhni rreth “Unë ju thashë kështu!” Rreziku më i madh i besimit është kur njerëzit besojnë atë që ata duan të besojnë, duke mbrojtur kundër çdo dhe të gjitha provave; Sidomos kur këto prova revolucionarizojnë themelin e tyre nga toka. Dhe fajtori më i madh për këtë rrezik është kurthi ego: kundërshtimi / kritikimi i të tjerëve, për të qenë ndryshe nga ju.

Për shekuj me radhë, “mbrojtja” e besimit të verbër i shtyn kombet të luftojnë, të dhunojnë, të diskriminojnë, të skllavërojnë dhe të bëhen shoqëri e automatëve që jemi sot; Dhe për sa kohë, është justifikuar me gënjeshtra. Nëse e njihni më mirë, vepro ashtu.

Burimi: Sean Adl-Tabatabai News, World 99/ ML

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne