Vazhdon arrestimi i palestinezëve nga forcat izraelite

Agjencia informative e të burgosurve palestinezë njoftoi se forcat e regjimit sionist në zona të ndryshme të BPLJ kanë arrestuar të paktën 5 palestinezë.

Në mesin e të arrestuarve gjendet një grua 30 vjeçare dhe një fëmijë 14 vjeçar. Arrestimi i palestinezëve u bë pas një kontrolli që ushtria sioniste ka kryer në rajonet Jata dhe Bejt Amr në qytetin Khalil pjesë e rajonit BPLJ. Gasan Daglas përgjegjës për dosjen e ndërtimit të kolonive sionist ka thënë se kolonët sioniste duke sulmuar jugun e Nablusit kanë shkelur me automjetet e tyre kalimtarët palestinezë. Ndërkohë ushtria sioniste në këto zona e ka shpallur të ndaluar qarkullimin e palestinezëve me automjetet e tyre. Vlen të theksohet se gjatë vitit të kaluar regjimi sionist në rajonet palestineze ka ndërtuar 1158 koloni sioniste./ PT

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne