Shqiperia

Video/Paskal Milo: Skënderbeu ka qenë sllav, s’është heroi i Shqipërisë

Një deklaratë e “rëndë” e lëshuar 2 vite e gjysëm më parë nga historiani Paskal Milo. I ftuar në një nga emisionet në TCH Milo shprehet me tone të ashpra për heroin tonë kombëtar.

Ai tregon që Skënderbeu ka qenë sllav, familjen e ka pasur serbe. Nëna e Skënderbeut ishte sllave. Skënderbeu lindi ortodoks.

Emrat e fëmijëve të Gjon Kastriotit janë sllave. Skënderbeu nuk luftoi për Shqipërinë dhe Kosovën por për kryqin dhe provincat e tija sllave.

Ai nuk është hero i Shqipërie dhe Kosovës.

/fjala