Xhamia me emër të krishterë në Delvinë , një kuriozitet për turistët e huaj

Xhamia historike e Gjin Aleksit në Rusan të Delvinës kthehet në destinacion turistik për vizitorët e huaj.

E ndërtuar në rrënojat e një kishe, në oborrin e xhamisë janë të përfshira tre objekte fetare, një teqe, një kishë dhe xhamia.

Xhamia e Gjin Aleksit është ndërtuar në kohën e Sulltan Sulejmanit.

Këto objekte religjioze që rrezatojnë harmoni në mes tyre janë kthyer në destinacion shumë të pëlqyer për turistët e huaj, pasi brenda pak metrave katrore ka të ndërthurura fe të ndryshme.

Prej disa kohësh kjo xhami po i nënshtrohet një restaurimi, që po financohet me fonde të Bashkësisë Islame.

Ajo po kthehet në një kuriozitet të përditshëm për vizitorët vendas e të huaj./ trt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne