Bota

Xhamia irlandeze ofroi strehim për të pastrehët gjatë stuhisë Emma

Xhamia ka ftuar ata që kanë nevojë për strehim në sallën e ngjarjeve të mëdha, pasi parashikuesit parashikojnë temperatura të ulëta deri në minus 10 në fund të kësaj jave.

Xhamia e Clonskeaghut ka njoftuar se po hap dyert e saj për njerëzit e pastrehë në Dublin.

Pas sigurimit të strehimit gjatë Stuhisë Ophelia në nëntor, xhamia do t’i ofrojë njerëzve një vend për të qëndruar, vend për fjetje dhe ushqime të ngrohta.

Summayah Kenna, Drejtore e Departamentit të Mirëqenies së Komunitetit në Qendrën Kulturore Islame të Irlandës, shpjegoi se ata po punojnë ngushtë me Këshillin Bashkiak të Dublinit dhe organizatat për të pastrehët që të jenë në gjendje të ofrojnë shërbimin.

“Ne do të kemi një ekip të sigurisë në detyrë gjatë natës, dhe ekipet e mirëmbajtjes janë alarmuar për të siguruar se ka ngrohje të mjaftueshme në ndërtesë, veçanërisht në mbrëmje”, tha ajo.

Ata që strehohen në sallën e ngjarjeve të mëdha do t’u jepen kupona të cilat do t’u lejojnë atyre të kërkojnë dy vakte të ngrohta një ditë nga restoranti i brendshëm i xhamisë.

Dyshek për fjetje do t’u sigurohen gjithashtu atyre që kërkojnë strehim ndërmjet orës 17:00 të martën, nga 27 deri në 10 të dielën më 4 mars. Orari do të zgjatet, varësisht nga kushtet e motit.

Burimi : ABNA / ML