Shqiperia

Xhamite duan ndërhyrje emergjente restauruese, mund të mos i kemi më..

Agron Hoxha, drejtor i Medias në KMSH, ne nje postim ne facebook tregon se Xhamia e Haxhi Bendos (Xhamia e Sopotit në Kalanë e Sopotit mbi Borsh) rrezikon te shkaterohet. Ai i ben thirje Ministrise se Kulturës dhe Institutit te Monumenteve të Kulturës qe ta restaurojne. Shteti shqiptar perpara se te dergoje mijera euro ne France per katedralen Notre Dame duhet te mendoje per restuarimin e xhamive te Shqiperise, pjese e trashegimise sone kulturore.

Me poshte postimi i plote i Agron Hoxhes:

Një perlë e trashëgimisë tonë në bregdetin e jugut që po shkatërrohet dita-ditës.

Xhamia e Haxhi Bendos ose Xhamia e Sopotit në Kalanë e Sopotit mbi Borsh mendohet te jetë formësuar në gjendjen e sotme në vitet 1700.

Nëse nuk bëhen ndërhyrje emergjente restauruese, mund të mos e kemi më… ??