Bota

1784 objekte historike iraniane do të riatdhesohen nga SHBA

Rreth 1784 objekte historike iraniane do të riatdhesohen nga SHBA, tha nënkryetari dhe shefi i trashëgimisë kulturore, artizanatit dhe turizmit Ali Asghar Munesan.

Munesan bëri këtë koment gjatë vizitës së ekspozitës turke Pars në Shiraz, në provincën Fars të mërkurën në mbrëmje.

Leja për të riatdhesuar këto pllaka balte që i përkasin Persepolisit është lëshuar nga Departamenti i Thesarit i SH.B.A.-së, tha ai.

Rreth 11,000 objekte janë vlerësuar të ekzistojnë në Universitetin e Çikagos, shtoi ai.

Me pretekstin e sanksioneve, objektet thuhet se janë dorëzuar në SHBA, tha ai, duke shtuar se ne shpresojmë t’i pranojmë ato në Hagë.

Ata thanë se objektet e mbetura do të dorëzohen në një periudhë trivjeçare, por ne nuk pranuam dhe po negociojmë për t’i marrë ato më shpejt, tha Asghar Munesan.

Burimi : IRNA/ ML

Etiketa