Aleanca e MI6, CIA dhe Bandéristes

Nga Thierry Meyssan

Pasi tregoi se lufta në Ukrainë u përgatit nga Straussianët dhe u shkaktua më 17 shkurt nga sulmi i Kievit në Donbass, Thierry Meyssan i kthehet historisë sekrete që lidh anglo-saksonët me banderistët që nga rënia e Rajhut të Tretë. Ai jep alarmin: ne nuk kemi qenë në gjendje të shohim ringjalljen e racizmit nazist në Ukrainë dhe në shtetet baltike për tridhjetë vjet, as nuk shohim se shumë nga civilët ukrainas që ne mirëpresim janë të zhytur në ideologjinë e banderistëve. Ne presim që sulmet naziste të fillojnë në Evropën Perëndimore para se të zgjohemi.

MBËSHTETJA PERËNDIMORE PËR NAZIZMIN (1933-1940)

Mbështetja masive e Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve të saj për banderistët ukrainas kundër Rusisë është e krahasueshme me mbështetjen e së njëjtës palë në ditët e para të Gjermanisë së Hitlerit kundër BRSS. Të kujtojmë se absolutisht të gjitha shtetet perëndimore pa përjashtim besonin, në një kohë apo në një tjetër, se nazistët ishin zgjidhja e krizës ekonomike të vitit 1929. Vetëm ata dukej se ofronin një alternativë të besueshme ndaj kapitalizmit. Sigurisht, pothuajse të gjithë këta njerëz ndryshuan mendje kur rreziku nazist u kthye kundër tyre.

 

Si shembull, le të kujtojmë se ministri i Jashtëm francez, Georges Bonnet, i magjepsur nga politika anti hebraike e Rajhut, i propozoi homologut të tij gjerman, Joachim von Ribbentrop, të dëbonte hebrenjtë francezë, polakë dhe gjermanë në një koloni të largët, në Madagaskar. 1]. Më 6 dhjetor 1938, i njëjti Georges Bonnet nënshkroi Angazhimin Franko-Gjerman për Bashkëpunim Paqësor me Joachim Ribbentrop, Ministrin e Jashtëm të Rajhut.

Kryeministri britanik Neuville Chamberlain organizoi Marrëveshjen e Mynihut të 30 shtatorit 1938, e cila likuidoi Çekosllovakinë për të mirën e Rajhut [2], ndërsa Guvernatori i Bankës së Anglisë, Montagu Norman, vodhi 27 ton ar çekosllovak për të ndihmuar në forcimin e Ushtritë naziste [3].

 

Preskot Bush, babai i Presidentit George H. Bush dhe gjyshi i Presidentit George W. Bush, investoi në vitin 1940 në fabrikat e kampit të burgut të Aushvicit (i cili u bë një kamp shfarosjeje vetëm në 1942) [4].

Pas rënies së nazizmit, këta njerëz nuk u sollën para drejtësisë. Përkundrazi, u bënë përpjekje për harruar këto krime. Të kemi kujdes të mos përsërisim të njëjtat gabime!

 

ROLI I UKRAINASVE GJATË LUFTËS SË FTOHTË

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, teoricieni i nazizmit Alfred Rosenberg dhe Ministri i Lindjes (Ostminister) i besuan Letonezit Gerhard von Mende organizimin e tubimit të popujve të BRSS te Führeri Adolf Hitler. Duke vepruar kështu, ai shpiku një model për manipulimin e pakicave që u përdor nga CIA pas rënies së Rajhut të Tretë. Ai ishte gjithashtu mbajtësi i “nacionalistit” ukrainas Stepan Bandera.

 

Në Uashington, presidenti Truman dhe më pas Eisenhower vendosën të fokusoheshin në luftën psikologjike kundër sovjetikëve. CIA krijoi AmComLib (Komiteti Amerikan për Çlirimin e Popujve të BRSS), i cili drejtonte Radio Liberty nga Mynihu. Ai ricikloi Gerhard von Mende. Ishte ai që propozoi ngritjen e një xhamie në Mynih, e cila përfundimisht iu besua Said Ramadanit (dhëndrit të themeluesit të Vëllazërisë Hassan el-Banna) [5]. Ishte gjithashtu ai që zgjidhi problemet e Stepan Bandera dhe e ricikloi atë në MI6 dhe CIA [6].

Ish-deputeti i Stepan Bandera dhe kryeministri ukrainas i imponuar nga nazistët, Yaroslav Stetsko, ishte nën udhëzimet e Rajhut të Tretë, një nga themeluesit e Bllokut Anti-Bolshevik të Kombeve (ABN) gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai vazhdoi ABN-në gjatë Luftës së Ftohtë, këtë herë për Shtetet e Bashkuara. Si i tillë, ai u bë një shtyllë e Lidhjes Botërore Antikomuniste (WACL) e formuar nga CIA [7].

 

Selia e ABN ishte në Mynih, nga ku Stepan Bandera dhe Yaroslav Stetsko kryen operacione sabotazhi në BRSS. Kryetari i ABN-së ishte danezi Ole Bjørn Kraft, ish-kryetar i Këshillit të Atlantikut të Veriut (autoriteti civil që komandonte aleatët

ABN). U planifikuan disa operacione në bashkëpunim me CIA-n dhe MI6-n, pra nën mbikëqyrjen e Frank Wisner (gjyshi i Nicolas Sarkozy nga martesa) dhe Kim Philby. Por ky i fundit tradhtoi kurorën dhe ia kaloi informacionin KGB-së, gjë e cila dështoi [8].

Një nga bashkëpunëtorët e Yaroslav Stetsko, Lev Dobriansky, u bë ambasador i SHBA në Bahamas, ndërsa vajza e tij Paula Dobriansky shërbeu si Nënsekretare e Shtetit për Demokracinë (sic) në administratën e George W. Bush. Ishte zonja Dobriansky ajo që financoi për dhjetë vjet studime historike që synonin t’i bënin njerëzit të harrojnë se Holodomori, uria e madhe që goditi Ukrainën në vitet 1932-33, që shkatërroi gjithashtu Rusinë dhe Kazakistanin, dhe për t’i bërë ata të besojnë se ishte vendosur nga Stalini për të eliminuar popullin ukrainas. Ky mit manipulohet nga banderistët për t’i bërë njerëzit të besojnë se rusët i kanë urryer ukrainasit me shekuj. Parlamenti Evropian e miratoi atë në 2008 [9]. Më pas, Paula Dobriansky mbajti poste të larta në agjencinë Reuters dhe tani punon në Këshillin Atlantik. Ajo ishte nënkryetare e NED gjatë puçit në Maidan.

Presidenti Ronald Reagan dhe Zëvendës Presidenti Xhorxh H. Bush mirëpritën banderitët, duke përfshirë Jaroslav Stetsko, në 1983 në Shtëpinë e Bardhë [10].

Bandera u vra nga KGB në vitin 1955. Stetsko vdiq në 1986. Të dy burrat janë varrosur në varrezat gjermane të Waldfriedhof.

 

 

MBËSHTETJE ANGLO-SAKSONE PËR XHIHADISTËT

Në vitin 1979, Presidenti i SHBA Jimmy Carter autorizoi “Operacionin Uragani”. Ideja ishte që të dërgoheshin xhihadistët arabë, anëtarë të Vëllazërisë Myslimane, në Afganistan për të luftuar kundër qeverisë komuniste. Ishte atëherë që kjo organizatë e vogël terroriste u bë një ushtri e vërtetë [11]. Një gjë çoi në një tjetër, nga luftërat në Afganistan në ato në Jugosllavi dhe Çeçeni, dhe së fundi me Daesh në Irak dhe Siri [12].

Për dyzet vjet, të gjitha vendet anëtare të NATO-s janë ftuar të ofrojnë “azil politik” për xhihadistët “të persekutuar” nga diktaturat arabe. Të paktën 17 shtete aleate morën pjesë në “Operacionin Timber Sycamore”, duke furnizuar me miliarda dollarë armë për xhihadistët [13] derisa ata kërcënuan Perëndimin. Të kemi kujdes të mos përsërisim të njëjtat gabime!

 

MBËSHTETJA PERËNDIMORE PËR BANDERISTET UKRAINAS, USTASHA KROATË DHE NEO-NAZISTËT BALTIKË

Gjatë Luftës së Ftohtë, ish-specialistët e represionit nazist u integruan nga Shtetet e Bashkuara në aparatin e saj anti-sovjetik. Dikush kujton, për shembull, “Kasapin e Lionit”, Klaus Barbie, i cili u bë shef i represionit në Bolivi, ose Alois Bruner, i cili u bë këshilltar special i presidentit sirian (para Ba’athit) pasi kishte shfarosur hebrenjtë në Austri. , Greqia dhe Franca. Megjithatë, kjo dukej se u ndal me shpërbërjen e BRSS.

Megjithatë, milicitë Banderiste, Ustashe dhe Naziste u shfaqën në hapësirën publike me shpërbërjen e Paktit të Varshavës dhe pavarësinë e shteteve ish-sovjetike. Ata morën mbështetjen e anglo-saksonëve në emër të bashkëpunimit të prindërve të tyre gjatë Luftës së Ftohtë. Si shembuj kujtojmë:

 

Në Bullgari ka rreth 15 vjet që mbahet në Sofje një aktivitet vjetor në kujtim të gjeneralit Hristo Lukov [14].

Në Estoni, ajo filloi në vitin 2009 me kthimin e hirit të kolonelit SS Alfons Rebane (“Estonian Rommel”), e ndjekur nga vendosja e një pllake përkujtimore [15], çdo herë me mbështetjen e fortë të Presidentit Toomas Hendrik Ilves ( vetë një zyrtar amerikan). Ministri i Mbrojtjes Urmas Reinsalu vizitoi ishullin Saaremaa në vitin 2012 për të marrë pjesë në një ceremoni të “Aleancës së Luftëtarëve të Lirisë Estoneze” (bashkëpunëtorë nazistë) dhe për të uruar ish-burrat e SS për “çlirimin e atdheut” [16]

Në Letoni, presidenti Vaira Vīķe-Freiberga (1999-2007) pretendon se “SS ishin heronj të luftës anti-sovjetike”. Ajo kishte ndryshuar tekstet shkollore të historisë dhe autorizoi ngjarje në përkujtim të këtyre “heronjve”. Letonia, ku një e katërta e popullsisë është ruse, ka ndaluar përdorimin e gjuhës ruse në shkollat e mesme. Përveç kësaj, së bashku me Estoninë, ajo ndërtoi një mur në kufi me rusinë në 2018 [17]

Në Bolivi, MI6 u mbështet në komunitetin ustasha kroat për të rrëzuar Presidentin Evo Morales, në vitin 2019 [18]

 

Më 18 nëntor 2020, Komiteti i 3-të i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së miratoi një rezolutë mbi “Luftën kundër glorifikimit të nazizmit, neo-nazizmit dhe praktikave të tjera që kontribuojnë në nxitjen e formave bashkëkohore të racizmit, diskriminimit racor, ksenofobisë dhe intolerancës përkatëse” (OKB). A/C.3/75/L.49). Të gjithë anëtarët e OKB-së votuan “pro”, vetëm Shtetet e Bashkuara dhe Ukraina votuan “kundër”. Të gjithë anëtarët e NATO-s dhe Bashkimit Evropian abstenuan.

 

Agjenti i NATO-s, Dmitryo Yarosh.

TË  NJËJTAT SHKAQE PRODHOJNË TË NJËJTA EFEKTE

Më 8 maj 2007, në Ternopol (Ukraina perëndimore), grupet naziste dhe islamike krijuan një “Front Anti-Imperialist” për të luftuar së bashku kundër Rusisë. Morën pjesë organizata nga Lituania, Polonia, Ukraina dhe Rusia, duke përfshirë separatistë islamikë nga Krimea, Adygea, Dagestan, Ingushetia, Kabardino-Balkaria, Karaçevo-Çerkesia, Osetia dhe Çeçenia. Dokka Umarov, Emiri i Çeçenisë, i cili konsiderohet nga Kombet e Bashkuara si anëtar i Al-Kaedës, nuk ishte në gjendje të merrte pjesë për shkak të sanksioneve ndërkombëtare. Fronti kryesohet nga Dmytro Yarosh, i cili shkoi për të luftuar në Çeçeni. Së bashku me Andriy Biletsky, “Fyhrer i Bardhë”, ai krijoi Sektorin e Drejtë, i cili udhëhoqi revolucionin EuroMaidan, dhe më vonë Batalionin Azov. Që nga 2 nëntori 2021, ai ka qenë këshilltar i komandantit të përgjithshëm të ushtrisë ukrainase, gjeneralit Valerii Zaluzhnyi.

Më 7 prill 2022, Presidenti Zelensky foli para Parlamentit grek. Ai luajti një video të shkurtër gjatë fjalimit të tij. Një ukrainas me origjinë greke u prezantua si anëtar i regjimentit Azov dhe vlerësoi luftën e fraksionit të tij kundër rusëve.

 

Që nga shpërbërja e BRSS, Ukraina ka ringjallur demonët e saj të vjetër. Tekstet e historisë shkollore janë ndryshuar. Për tridhjetë vite, fëmijët u mësuan në shkollë se vendi i tyre ishte i pavarur vetëm falë nazistëve dhe se ata nuk kanë gen të përbashkët me rusët, atë racë inferiore. Çdo vit dhjetëra mijëra fëmijë dhe adoleshentë marrin pjesë në “kampet verore” të banderistëve, ashtu siç bëri Rinia Hitleriane. Ata këndojnë sloganin e tyre: “Lavdi Ukrainës”. Këta të rinj, vajza dhe djem, sot gjejnë azil në Bashkimin Evropian. Nesër, si aleatët e tyre të Vëllazërisë Myslimane, disa prej tyre do të kryejnë sulme atje.

 

Tashmë, Bandéristes po rekrutojnë kadetë në Kanada, Francë, Gjermani, Poloni, Mbretërinë e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara dhe oficerë në akademitë ushtarake të këtyre vendeve. Për këtë qëllim, ata kanë krijuar, në vitin 2019, një urdhër sekret, Centuria, i cili përhap ideologjinë e tyre. Ky urdhër është në kundërshtim me procedurat demokratike dhe të drejtën universale të votës.

 

Anëtarët e saj recitojnë “Lutjen e nacionalistëve ukrainas”, shkruar nga Josef Mashchak gjatë periudhës ndërmjet dy luftërave. Ata shfaqin Kryqin e Diellit Danez dhe shumëfishojnë referenca për Urdhrin Thule, të cilit i përkisnin personalitete shumë të larta naziste. Ushtritë perëndimore nuk e morën seriozisht këtë kërcënim. Kjo ideologji, si ajo e Vëllazërisë Myslimane në Lindjen e Mesme, po përhapet si flakë.

Bisha e ndyrë është tashmë këtu, mes nesh.

Si mund të jemi kaq të verbër?

Referencat historike të cituara në artikull

[1] “Russia sets record straight: Poland and German Reich planned deportation of Jews as early as 1938”, Voltaire Network, 25 December 2019.

[2] “The Day the West Likes to Forget”, by Michael Jabara Carley, Strategic Culture Foundation (Russia) , Voltaire Network, 25 September 2015.

[3] “Anglo-American Money Owners Organized World War II”, by Valentin Katasonov, Strategic Culture Foundation (Russia) , Voltaire Network, 7 May 2015.

[4] « Les Bush et Auschwitz, une longue histoire », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 3 juin 2003. “The U.S. ruling class’ bargains with the Reich”, by Vladimir Simonov, Voltaire Network, 3 May 2005.

[5A Mosque in Munich : Nazis, the CIA, and the Rise of the Muslim Brotherhood in the West, Ian Johnson, Houghton Mifflin Harcourt (2010).

[6Stepan Bandera: The Life and Afterlife of a Ukrainian Nationalist: Facism, Genocide, and Cult, Grzegorz Rossoliński-Liebe, Ibidem (2015).

[7] “The World Anti-Communist League: the Internationale of Crime”, by Thierry Meyssan, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 12 May 2004.

[8MI6, Inside the Covert World of Her Majesty’s Secret Intelligence Service, Stephen Dorril, The Free Press (2000).

[9Commemoration of the Holodomor, the artificial famine in Ukraine (1932-1933), European parliament, 23 October 2008.

[10Old Nazis, the New Right and the Republican Party, Russ Bellant, South End Press, (1988).

[11] “The Muslim Brotherhood as an auxiliary force of MI6 and the CIA”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 11 July 2019.

[12Before Our Very Eyes, Fake Wars and Big Lies: From 9/11 to Donald Trump, Thierry Meyssan, Progressive Press (2019).

[13] “Billions of dollars’ worth of arms against Syria”, by Thierry Meyssan, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 18 July 2017.

[14] “The Nazi Demonstration at Sofia”, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 23 February 2018.

[15] “Estonia celebrates a Nazi Criminal”, Translation Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 27 June 2018.

[16] “Estonian Government pays tribute to Nazism”, Voltaire Network, 9 July 2013.

[17] “The new iron curtain”, by Manlio Dinucci, Il Manifesto (Italy) , Voltaire Network, 20 September 2018. “Right to reply by the Latvian government”, Translation Pete Kimberley, Voltaire Network, 14 October 2018./

[18] “The overthrow of Evo Morales and the first lithium war”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 16 March 2021.

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne