DESHTËM APO SDESHTËM BOTA NDRYSHON..!

Savash VELİU

“Bota ka nevojë për një rend të drejtë botëror, jo për një rend botëror shumë polesh, që ndajnë mes tyre copat e trupit të njerëzimit”, thotë Dr. Fejsal El-Kasim.

Edhe Lufta e shqiptarëve duhet të jetë nē ketë drejtim mes Popullit Liridashës dhe Sorosit pengmarrësi i Pushtetarëve dhe Masmediave të trojeve shqiptare që saherë dështojnë satanistët në ligjvënien e antivlerave degjenerike evropiane tërbohen dhe revanshohen me terrë mllefin e tyre drejt muslimanëve duke shfryer islamofobinë e axhendës sorosiane vjellin vrerë e helmë mbi İslamin në emer të “katolicizmit” ose “Ateizmit” apo “Nacionalizmit” ekstrem kinse mbrojnë “vlerat” demokratike perëndimore. Sduhet harruar se, kur të humben vlerat brenda një shoqërie, atëherë njeriu e han njeriun!

Pra edhe Profeti Muhammed a.s. do të thotë: “Një njeriu, si e keqe, i mjafton ta shohë me perbuzje vëllaun e tij”.

Ja pra, kështu sillen një pjesë e ekstremistëve shqiptarë ndaj vëllezërve të tyre muslimanë një indikator se vendi i përbashkët ka mbaruar. Më vjen shumë keq për popullin shqiptar kur shoh se sa shumë vuan nga udhëheqësit dhe mediat shqipe në këta tre dekadat e fundit politike. Pra, çfarë kemi bërë na që torturohemi kaq shumë nga këta ekstremista që tolerohen nga pushteti në emër të nacionalizmit antishqiptar dhe ‘’vlerave’’ perëndimore…?

Ne si popull dhe si musliman që jemi duhet ti luftojmë banditët parlamentar, nazistët mediatik dhe ata Azovët e shejtanizuar nga mesi ynë që shtiren si musliman por janë në fakt dyftyrsha antishqiptar të shitur pēr dy grosh tek të huajt. Janë Sundimtarët hajdutë e gjakpirës që i marrin shpirtin popullit, thotë Ezopi!

Populli duhet të veproj palëkundshëm derisa të Braktisin Zelenskit (palaçot politikan me pushtetin sorosoid) të mundur siç u mundën në Hungari dhe Turqi e ca vende tjera prej popullit që don të udhëheq veten populli e jo Birokratët e Evropës homoseksuale të çmoralizuar që shtrijnë islamofobinë ndaj popujve muslimanë.

Në të kaluarën e afërt edhe Bodleri evropian ngriti zërin lartë duke drejtuar pyetjen;

‘’O Evropë, Çka doni nga Muslimanët? ”Nuk ngeli për muslimanët gjë pa shpifur! Nuk ngeli për muslimanët gjë pa gënjyer. Nuk ngeli gjë pa bërë mbi muslimanët o ju hipokrita’’!

Pra, Populli i pa kokë (pa lider udhëheqës që nuk vjen nga tabani i popullit) është si delja e dëgjushëm që gjithçka ofron por në fund edhe jetën e vet’!

‎‎‎ Alija Izetbegoviqi thotë: ”Shkollat, të cilave të huajt u kanë dhënë para dhe kuadra, e me këtë edhe program edhe ideologji, nuk kanë arsimuar muslimanë, e madje as nacionalistë. Në këto shkolla intelektualëve tanë të ardhshëm ua kanë injektuar virtytet e dëgjueshmërisë, nënshtrimit dhe admirimit ndaj fuqisë dhe pasurisë së të huajve; në to edukatorët e huaj krijojnë këtë inteligjencë me mentalitet vasal, e cila nesër mrekullueshëm do t’i zëvendësojë, sepse edhe do të ndihet edhe do të sillet si e huaj në vendin e saj’’!

Andaj, “Formula politike ”përçaj dhe sundo” është aktive edhe sot. Përçaji shqiptarët në muslimanë, ortodoks e katolikë, në organizata politike e shoqërore dhe pastaj sundimi (impera) vjen vetë! Vjen përmes agjentëve, misionarëve të dyshimtë, spiunëve mercenarëve të paguar për qëllime të caktuara nga shtetet e ndryshme, me interesa të sferave gjeopolitike, me qëllime gllabëruese dhe ekspansioniste të fqinjëve tanë”, thotë Hafiz Ali Korça, ”Vepra”, Historia Shqipëtare!

Pra shqiptarët vuajn nga mendjemadhësia që si pasoj ka të mos arrij ta integroj kombinë në rrjedhat politike dhe zhvillimet ekonomike botërore sepse i vjen më lehtë të serviloset sesa të përvishet kauzës kombëtare që kërkon mund dhe sakrifica në rrugëtimin gjembor!

Kryeministri Viktor Orban thotë; “Më shum e dua popullin tim Hungarez se sa e gjithë EU-në, NATO dhe miljardat e satanit Soros”. Kur populli lufton në mbrojtje të identitetit dhe krenarisë, nuk ka forcë që e fiton. Është Viktor Orban, hero i anti satanizmit perëndimor. Kur populli lufton në mbrojtje të identitetit dhe krenarisë, nuk ka forcë që e fiton. Viktor Orban është shembull se si mbrohet interesi kombëtar nga satanistët perëndimor të sotëm.

Krenaria mund të lihet menjanë, por dinjiteti nuk duhet humbur kurrë për askend.

Shqiptarët nuk treguan kurrë bashkim me nacionalizëm e as me bajraktarizëm e as me çifteli sepse vetvetiu u ndajtën në tarafe e parti (politike apo fetare) gjatë gjithē periudhës rilindase e deri në demokracin pluraliste. Kjo nuk arriti të ndodh në asnjë regjim të sajuar tek tokatë shqiptare nē përjashtim të fesë islame kur morri pushtetin nën kontroll atëherë ndryshoi gjithçka në të mirën shqiptare. Shqiptaria ishte e  bashkuar nē katër Villajete etnike kur kishte pushtetinë e shtetit shumica muslimane në dorë, e jo kur sundonte pakica mbi shumicën si pjellë e hegjemonisë imperialiste, pra këtu fshehet natyrshmëria e suksessit të shqiptarëve. Europerëndimorët satë doj le të përpiqet të plasoj degjenerimet e saja përplotë Antivlera gjithnjë do ta gjejë përball vetes bastionin e islamit si Fe. Derisa në fytyrë të tokës është ISLAMI rezistenca ndaj së keqës do vazhdoj derisa të jetë jeta e gjallë.

Shqiptarët duhet t’i kthehen njëritjetrit e jo kundër vetvetes. “Njerëzit e një kombi janë solidarë. E mira dhe lumturia jote, janë dhe të miat. Fatkeqësia jote është dhe për mua. Nderi yt më nderon dhe mua dhe turpi yt më nxin edhe faqen time”, thotë kolosi shqiptar Mit’hat Frashëri.

Nuk mjafton të jesh kundër Faraonit, por duhet të jesh edhe pranë Musait as!

Ata që kërkojnë gjithnjë të kenë të drejtë, gati asnjëherë nuk kanë të drejtë. Prandaj, Shtype mizorin, mos ki dhëmbshuri, se shtypja mbi shtypjen është drejtësi.

Tani më është hapur loja e madhe e Pandoras. Shqiptarë duhet të hapin sytë! Po hyjmë në Botën e Re virtuale shumë më shpejt nga ç’ishte imagjinuar. Nē këtë Rirenditje Botërore do këtë edhe falimentime shtetesh. Si falimentohet një shtet?

Instalohen qeveri kopuke dhe hajdute, të cilat e grabisin dhe e vjedhin vendin gjer nē palcë, e fusin në borxh tek institucionet financiare dhe më pas shpallin falimentin dhe i shesin për skrap. Kjo është frika e madhe për kohën e sotëm. Falimentimi nuk ka brirë. Nē botën e re që po lind shumë entitete politike, kulturore dhe kombëtare nuk do të ekzistojnë më, ndaj po e deshet vendin tuaj duhet të zgjoheni, sot jo nesër dhe ta çlironi ate prej falimentuesve dhe atyre që e kanë nxjerrë në ankand publik /shitje/!

Sot falimentoj shteti i Libanit dhe pas tij sa janë nē prag të falimentimit nē Ballkanin jugperëndimor nuk dihet, diçka po zihet?

Kush e ka radhën?!

Pra kjo do ndodh kur mbi Shqiptarët vendosen kukulla politikan me pushtet nga jashtë që veprojnë kundër interesave kombëtare, atëherë duhet të pyesim si fisnikët e pallatit të faraonit kur e pyetën Mbretëreshën Kleopatra; Pse jeni kaq e mençur, e ajo u tha: “Unë nuk jamë e mençur por rreth meje janë budallatë [populli i heshtur]”!!!

Pra, edhe Lufta në Ukrainë është Luftë përball sorosizmit Globalistë në një anë dhe Islamit dhe Krishterimit në anën tjetër, pra neve na mbetet ti luftojmë keqdashësit në mënyrën paqësore por vendosmërisht siç veprojn ata të satanizuarit me këmbëngulje derisa të arrijmë qëllimit… pamëdyshje!

Andaj Evropa sorosiste në Ukrainë humbi derisa Rusia agresive okuponte shiritin lindor të Ukrainës nga do kaloj Rruga e Mëndafshit tregtarë e jo Kievin, tani shpresa e Evropës u përqëndrua në Hungari të korr fitore përball Viktor Orban por edhe atje dështoi dhe i vetmi vend ku do përqëndrohet me të gjitha forcat e fundit është opozita pērball Erdoganit në zgjedhjet e vitit 2023, që shumë vështirë është tē arrihet, sepse bota po ndryshon kurse retë e zeza mbi Evropë vetëm se shtohen dita ditës.

Evropa po robërohet dhe varfërohet nga futja Amerikane në tregun e saj me çmime tē larta dhe në anën tjetër edhe Rusia po dobësohet nga lufta me sanksionet ekonomike kurse fituesit momental janë vetëm Kina dhe Amerika!

Nëse gjykohet nga aspekti ushtarak, Turqia është e vetmja superfuqi që sot qendron stabil nē këto katrahurat e kohës! U pa me sy se SHBA ishte e pafuqishme kundër Rusisë, e cila i ndërhyri Ukrainës, dhe se NATO ishte një tigër kartoni. Rusia, nga ana tjetër, dështoi edhe në një vend të pambrojtur si Ukraina. Tani nga strategët ushtarak shihet se TSK [Forcat e Ushtrisë Turke] është e vetmja ushtri në botë me aftësitë më të larta luftarake dhe të pakrahasueshme. Dhe një Turqi e Madhe Përsëri me Mili Gyrysh është tani një realitet që ndodh.

Pra, Turqia shtroi Tavolinën e saj diplomatike për takimin e Paqes në Stamboll mes Ukrainës dhe Rusisë ku arriti progres deri nē takimin e rradhës por u sabotua nga NATO-AMERİKA me tendenc të vazhdoj lufta e Ukrainës!

Putin tha: Ukraina ndryshoi qëndrimin e saj nga bisedimet e paqes në Stamboll. Kurse kryeministri Italian Di Maio tha: Turqia është vendi që punon më shumë për paqen në luftën në Ukrainë.

Pra, në shumë raste pyetemi pse Turqia nuk e lëshon NATOn? Koha ende nuk është që të largohet nga NATO ngase është afër viti 2023, sepse duhet të shihet si do zhvillohen ngjarjet në konfigurimin e re botërore me përfundimin e Marrëveshjes së Lozanës ku pritet të kaloj çelësi i Pavarësisë së plotë në dorë të Turqisë.

Dhe sa për faktin e atyre tekfircëve që thuajn se Stambolli ende nuk është çliruar e kanë rastin e freskët kur nga terroristët e Fetos u tentua të okupohet sërish por me antigrushtet e tekbire simpatizuesit e Erdoganit e çliruan paqësisht Stambollin në vitin 2016. Kurse sejjid kutub u thotë këtyre tekfircëve; … I drejtohem atyre që pretendojnë që janë duke e luftuar bidatin (risin) dhe shirkun (ortakrinë) e varrezave. Atyre gjithashtu i bëj thirrje që mos të jenë neglizhentë rreth shirkut dhe sjelljet që i bëjnë rreth pallateve të pushtetarëve dhe udhëheqësve të tyre…!

Tani siç duket Turqitë kanë ardhur te vendi ku e lan para 100 viteve me Abdulhamidin e Dytë. Të gjithë do shkojnë te tavolina e shtruar e Turqisë të përulen para Sultanit në vitin 2023!

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne