Opinion

AMERIKA APO KINA (to be or not to be)!!!

Savash VELIU
Elita Sioniste Bankare e ngritur me SHBA deri në superfuqibotërore fill pas LDB-së hartuan planin për themelimin e israelit si trambolina pushtuese e tokave të Lindjes së Mesme me resurse të pasura të petrolit si një furnizuese e SHBA-së më vitin 1948, dhe pasi të harxhohen këto dy botëra paralelisht në cepin tjetër të Lindjes së Largët do të ringritet Perandoria e Ardhshme e sforcuar me Revolucionin Regresist KINEZ nën udhëheqjen e Mao ce Tungut, që jorastësisht u pranua në Këshillin e Sigurimit të OKB-së më vitin 1949.
Dhe prej kësaj dite filloi procesi i reprezaljeve diciplinuese ndaj popullit kinez nga regjimet e kaluara sockomuniste dhe të regjimit aktual komunist të sotëm që tua fusin frikën deri në palcë nga u përgadit terreni NeoSionizmit Global si sundim i ri të botës me NWO, por në çfarë formati do ngritet ky Sistem i ri Sionist do shihet pas zhvillimeve gjeopolitike të tendosura nga humbja e fuqisë ekonomike të SHBA-së.
Asgjë në të mirë të shoqërisë botërore nuk do ndryshoj nëse arrin sërish këta Bankier gjakpirës të vazhdojnë jetgjatësin e sundimit pas perdes të shteteve të mëdha kukulla tani përmes Kinës sepse pas këtij regjimi kinezokomuniste qëndrojn ekspertët e shtetit sionist israel i cili përgadit kuadrot kineze për të sunduar botën me reprezaljet sioniste të njohura për ata pasi prej skenës botërore të largohet SHBA me të mirë apo me të keq (shih si serbia qëndron pran israelit, rusisë dhe kinës. Po ku qëndrojn shqiptarët!???).
Natyrisht SHBA do bëj përpjekjet e fundit të defaktorizoj procesin Kinez nga skena botërore por siç duket ky synim nuk do të kaloj lehtë mes Demokratëve dhe Republikanëve në Senat ashtu edhe pas dyerve të saja larg publikut amerikan (TRUMP against BIDEN), gjegjësishtë mes Dy grupacioneve Mega Bankieresh njëra që don vazhdimin me të vjetrën dhe ata që duan sundimin me revizionimin e sistemit kontrollues të botës, por serish nën diktat të tyre.
Këto transferime të kapaciteteve amerikane e shpjegon edhe Henry Kissinger ish kancelari amerikan gjë e cila nisi me afrimin e Kinës me SHBA në vitet e 70-ta që transferoi ngadal kapitalin amerikan drejt Kinës.
Parapërgaditjet u forcuan gjithanshëm por më së shumti me fushatat e riedukimit kulturor të opinionit botëror përmes institucionit Filmik sionist ‘’HOLYWOOD’’ i cili rinisi ngritjen e opinioneve optimiste ndaj lidhjes amerikano-kineze përmes Holywood starin Bruce Lee, maskota e re që do zgjonte kërshërin amerikane me botën perëndimore transoqeanike drejt botës kineze përmes relacionit San Francisko – Hong Kong. Që prej asaj dite e këtej erdhi dita Kinezët të hapërojn heshtazi drejt majave globale duke u futur me rritje marramendese në skenën e botës ekonomike dhe politike të globit. Kulminacioni i kësaj ngritjeje ishte Corona virusi që fundosi SHBA-në dhe çuditërisht ngriti Kinën.
Ja siç ndihmon Filmi në përgaditjen e botës për një risi realpolitike të pahetuar nga syri njeriut e manipuluar nga filmat ‘ala holivudiane’ derisa pas tyre SHBA i numëron ditët e fundit të perandorisë së saj skaduese e jetësuar për më pak se një shekull e dhunshme ndaj njerëzimit.
Amerika mundohet të mbroj fronin duke larguar forcat e saja ushtarake nga Lindja e Mesme drejt kufijve të Kinës e dobësuar e i raskapitur nga Elita Botërore që e ndrydhi si limon njëpërdorimshme. Bota elitare heqi dorë nga SHBA-ja e cila nuk mund të kontrolloj si më parë katër cepët e botës që është e mobilizuar të shfrenoj hapërimin kinez por a do tia të ndal hovin pa u konfrontuar direkt në një luftë të nxehtë me përmasa botërore vlen të pritet e të shihet.
Nga ana e Kinës ”Rruga e Mëndafshit” ështe gati, por Turqia a është e gatshme për Luftën e Madhe që pritet të ndodh!??
Sot lufta po bëhet për gazin e Mesdheut si dhe Rrugën e Mëndafshit. Ri Renditja Botërore ose NWO, parashikon fuqizimin e Israelit me sasinë e gazit që do shfrytëzoj nga Mesdheu si dhe me kontrrollin e Kanalit të Suezit që do jetë një pikë tejet strategjike për tregtinë botërore. Por Turqia në skenë futi shpejt projektin strategjik ‘’Kanal Istanbul’’ si alternativa e Kanalit të Bosforit sepse sipas traktateve ndërkombëtare nuk ka të drejt të kontrolloj Anijet Ushtarake që futen e dalin nga kjo ngushticë strategjike. Prandaj Amerika, BE dhe Rusia u tmerruan nga shpallja e këtij projekti turk që do kufizonte lëvizjet e tyre ushtarake nëpërmes ngushticës së Bosforit që do faktorizonte dorën e Turqisë mbi këtë pikë strategjike. Paraprakisht Turqia forcoj Marinën e saj Detare shkaku gazit të mesdheut. Poashtu fuqizoj edhe hapësirat Qiellore me Drone papilot vrastare edhe me Dronet Bombardues gjigante që theu forcën e NATOs në qiejt. Poashtu me Sistemet S-400 formoj mburojën ajrore dhe në fund Turqia zhvilloi Radarin ”ERIS” më të sofistikuar vendor e prodhuar sot dhe kap çdo objektiv lëvizës deri më 700 Km largësi. Kjo mbyti të gjitha shpresat për avionet dhe raketat të NATO-së që agjësohen në çastin e regjistrimit nga ky radar i avancuar turk. Me këtë Radar të avancuar i gjithë Mesdheu është nën shuplakën e Turqisë të forcuara me sistemet raketore S-400 dhe ato vendore HISAR.
Në këtë rast Politika e Turqisë me dije apo padije të SHBA-ve është të qëndroj mes dy forcave supreriore me dëshir një Amerikë jo të fortë dhe Kinës së pafuqishëm derisa Rusia gjendet në mes sandwichit pozicion mes tyre e cila ka droj nga Amerika edhe nga Kina sepse dy palët duan Rusinë e burgosur brenda kufijve të saja. Në këtë gjendje Rusia duhet të lëshoj pe ndaj Turqisë dhe të mbrohen bashkë nga të azdisurit sepse opcionet tjera janë fatale!
Megjithëse Rusia e ka në dije se Turqia do forcohet dukshëm dhe do bëhet faktor në Kaukazi dhe EuroAzi që ka filluar me tendenc të depertoj drejt tyre me Bashkimin e Shteteve Turke që do të jet një pandam mbrojtës prej Kinës, Rusisë dhe SHBA-së që nuk duan një popull turk të fuqishëm në këtë gjeografi tepër strategjike. Ndryshe Rusia duhet tia dhuroj Kinës nga tokat e saj përplotë me resurse të pasura ose të pranoj burgosjen nga SHBA brenda territorit të saj larg ujërave të ngrohta duke peshkuar në lumejtë rus!
Tani diplomacia politike e SHBA-së ka gjasa Rusisë ti ofroj opstruksione karshi Kinës dhe Turqisë me lëshime në Siri, Libi dhe Evropë të mbaj pran vetes dhe të sabotojnë Rrugën e Mëndafshit që bajpason Rusinë si dalja e vetmja tokësore e Kinës drejt Azisë, Evropës dhe Afrikës. Do të shohim si do veprojnë në fushën e komplikuar të shahut global Kina dhe Turqia me opstrukcionime tjera që pritet Kina ti ofroj Turqisë si çelësi kyç i këtij trekëndëshi strategjik për SHBA-Rusi-Kinë e cila do varet krejt prej pozicionimit të Turqisë që shpejton të jetësoj Shtetet e Bashkuara Turke dhe Kanall Istanbullin që ti merr frenat e saja në dorë të vet dhe ajo ti dirigjoj atë në favor të vet një problem tejet tendencioz që gjason me ”Ruletin RUS” !