Amnesty International dënon sulmin e Veliajt ndaj gazetares Ola Xama

Amnesty International, një nga organizatat më të mëdha të mbrojtjes së të drejtave të njeriut në botë, publikoi raportin për vitin 2023. Raporti vëren si shqetësim të veçantë, gjendjen e lirisë së shprehjes dhe të mediave në Shqipëri.

Amnesty International u fokusua veçanërisht tek dhuna verbale ndaj gazetares Ola Xama, e cila u sulmua nga Erion Veliaj, i cili kishte për qëllim intimidimin dhe denigrimin e figurës së saj.‘Gazetarët u sulmuan nga figura politike, siç është Erion Veliaj, kryebashkiaku i Tiranës’

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne