Bota

Assadi betohet se do të vazhdojë luftën kundër ‘terrorizmit’

Komentet e Assadit u publikuan në kanalin Telegram të presidencës zyrtare të mërkurën.

Kryetari i Sirisë Bashar Assad thotë se lufta e vendit të tij kundër terrorizmit do të vazhdojë për sa kohë që as “një terrorist i vetëm” të mos jetë në territoret siriane.

Komentet e Asadit u publikuan në kanalin Telegram të presidencës zyrtare të mërkurën.

Assadi tha se lufta kundër terrorizmit do të vazhdoi me përpjekjet e tij për të qëndruar përball “skenarëve perëndimorë që synojnë të minojnë unitetin dhe sovranitetin e vendit”.

Konflikti sirian hyn në vitin e tij të tetë këtë javë.

Sipas një raporti nga Qendra Siriane për Kërkimin e Politikave, konflikti ka marrë jetën e mbi 470,000 njerëzve, janë plagosën 1.9 milionë të tjerë dhe zhvendosi pothuajse gjysmën e popullsisë së paraluftës së vendit prej rreth 23 milion brenda ose jashtë kufijve të saj.

Burimi : ABC/ ML

OPINIONE