Shqiperia

Basha shpreh antipati të thellë për Ertugrulin dhe Osmanin

Gjatë një emisioni televizive me gazetarin Çim Peka dhe të tjerë, Basha e cilëson kryeministrin Rama si mizor, skllavërues dhe robërues ndaj njerëzve, për ta ilustruar këtë me shembull, Basha mori telenovelat dhe konkretisht Ertugrulin dhe Osmanin, themeluesin e Perandorisë Osmane, duke i konsideruar ata si shembujt më mizor dhe skllavërues historik, me te cilin Rama mund të krahasohet.

Në fakt nuk kuptohet nëse Basha, këtë e ka urrejtje fetare ndaj Islamit apo kombëtare ndaj turqëve apo injorancë personale ndaj historisë, pasi Perandoria Osmane, krahasimisht, është shquar për lirinë e besimit, lirinë ekonomike, decentralizim të pushtetit./Mexhlis

OPINIONE