“Belgjika duhet ta njohë Palestinën ashtu si Norvegjia, Irlanda dhe Spanja”

Zëvendëskryeministrja e Belgjikës, Petra de Sutter deklaroi se vendi i saj duhet ta njohë shtetin e Palestinës ashtu si Norvegjia, Irlanda dhe Spanja.

Përmes llogarisë në median sociale, duke ndarë tekstin e një lajmi për vendimin e Norvegjisë, Irlandës dhe Spanjës për njohjen e shtetit të Palestinës, De Sutter tha: “Belgjika duhet të ndjekë Norvegjinë, Irlandën dhe Spanjën”.

“Tashmë është koha për të njohur të drejtën e popullit palestinez për vetëvendosje, përfshirë të drejtën për shtet të pavarur”, tha De Sutter e cila shtoi se ajo do të luftojë sot për këtë në punimet e qeverisë, ashtu siç ka bërë prej muajsh.

De Sutter edhe më parë ka dhënë deklarata të ngjashme.

Ministrja e Jashtme e Belgjikës, Hadja Lahbib në deklaratat e bëra lidhur me çështjen thotë se në vendin e saj ka marrëveshje për njohjen e shtetit të Palestinës mes qeverive rajonale, por ky është një vendim i cili do të bëhet i ditur “kur të vijë koha”./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne