‘Black out’ në 4 shtete, KE nis hetim ndërkombëtar për incidentin me energjinë elektrike

KE ka nisur hetimet ndërkombëtare për incidentin me energjinë elektrike, ku pati ndërprerje në 4 shtete. Dje pati ndërprerje të energjisë në Shqipëri, Mal të Zi, Bosnje e Hercegovinë dhe pjesërisht në Kroaci. Rrjeti Europian i Energjisë ka reaguar në lidhje me incidentin në fjalë, ndërsa sqaron se po heton rastin.

ENTSO theksoi se pas hetimeve do të përcaktohet dhe shkak i kësaj ndërprerje, që preku 4 shtetet.

REAGIMI I RRJETIT EUROPIAN TE ENERGJISE
Më 21 qershor 2024 rreth orës 12:20, një incident i madh në rrjet ka ndodhur në pjesën juglindore të sistemit energjetik të Evropës Kontinentale. Incidenti rezultoi në ndërprerje të rrjeteve elektrike të Shqipërisë, Malit të Zi, Bosnje-Hercegovinës dhe një ndërprerje të pjesshme në Kroaci. OST-të e prekura, me mbështetjen e OST-ve fqinje, rikthyen energjinë në rrjetet e tyre brenda rreth 2 orësh, duke synuar minimizimin e ndikimit të ndërprerjes tek konsumatorët.

ENTSO-E aktualisht është duke mbledhur të gjitha të dhënat teknike relevante për këtë ngjarje nga OST-të e prekura dhe do të ofrojë më shumë informacion sa më shpejt të jetë e mundur.

Në përputhje me metodologjinë e shkallës së klasifikimit të incidenteve, Komiteti i Operacioneve të Sistemeve i ENTSO-E do të kryejë një hetim të detajuar të kësaj ngjarjeje në javët në vijim, me mbështetjen e një paneli ekspertësh./tpz

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne