Bota

Corbyn: May duhet të thërrasë zgjedhjet e përgjithshme

Ligjvënësit britanikë, për herë të dytë, kanë votuar kundër marrëveshjes për Brexit-in të negociuar nga qeveria britanike dhe Bashkimi Evropian duke e vënë në drejtim të panjohur procesin e daljes së vendit nga BE-ja.

Kundër marrëveshjes votuan 391 deputetë ndërkaq pro ishin 242.

Kreu i opozitës njëherit udhëheqës i laburistëve, Jeremy Corbin tha se kryeministrja britanike tash duhet të thërrasë zgjedhjet e përgjithshme.

Në një reagim të menjëhershëm, Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, tha se BE-ja është “e zhgënjyer” nga rezultati i votimit në parlamentin britanik dhe se BE-ja ka bërë “gjithçka që është e mundur për të arritur një marrëveshje” me Britaninë e Madhe.

“Duke pasur parasysh garancitë shtesë të ofruara nga BE në dhjetor, janar dhe dje, është e vështirë të shihet se çfarë mund të bëjmë më shumë. Në qoftë se ekziston një zgjidhje për bllokimin aktual, ajo mund të gjendet vetëm në Londër,” tha Tusk përmes një deklarate.