Bota

Dorëshkrime të rralla të Kur’anit do të ekspozohen në Abu Dhabi

Një koleksion i dorëshkrimeve të rralla të çmuara të Kur’anit do të vihet në ekran në një ekspozitë të titulluar “Haxhi; Një udhëtim në përkujtim “që do të mbahet në Abu Dhabi, kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe.

Sipas emaratalyoum.com, Saif Said Ghobash, drejtori i përgjithshëm i Abu Dhabi për Turizm dhe Kulturë, tha se ekspozita do të mbahet nga 20 shtatori deri më 19 mars, 2018

Më shumë se 180 vepra arti dhe objekte të trashëgimisë historike që paraqesin Haxhin.

Saif Said Ghobash tha se dorëshkrimet e rralla janë mbledhur nga 15 institute nga vende të ndryshme, si dhe koleksione personale.

Evolucioni shpirtëror i Haxhit në periudha të ndryshme, harta dhe fotografi, ritualet Islame dhe Kur’anin e Shenjtë, shtoi ai.

Një koleksion i rrallë dhe i çmuar i Kur’anit, që daton në shekullin e 4 të Hixhretit do të ekspzohet në këtë ekspozitë.

Ekspozita organizohet në përkujtin të 10-të vjetorit të ndërtimit të Xhamisë Shejh Zejd në Abu Dhabi.

Do të ekpozohet Kur’ani Blu që është nga fundi i shekullit IX-të dhe në fillim të shekullit X-të me dorëshkrimin e Kur’anit Fatimid Tunizian, kaligrafi në stilin Kufik, krijuar në Afrikën e Veriut për Xhaminë e Madhe (Xhamia e Ukbe) të Kakravan.

Burimi : ABNA/ ML

OPINIONE

INTERVISTA