Bota

Dy murgesha pranojnë se kanë vjedhur 500 mijë dollarë për të luajtur kazino

Dy murgesha, që kanë punuar në një shkollë katolike në Kaliforni, kanë pranuar se kishin përvetësuar për shumë vjet 500 mijë dollarë dhe se i kishin shfrytëzuar ato për të luajtur në kazino në Las Vegas. Motrat e nderit, Mary Kreuper dhe Lana Chang, kishin marrë paratë shkolla katolike St James në qytetin e Torrancet, afër Los Angelesit, nga një fond i shkollës për pagesa dhe donacione.

Kreuper dhe Chang, që janë pensionuar së fundmi, kanë shprehur keqardhje për veprimet e tyre.

Kreuper ishte për 29 vjet drejtoreshë në atë shkollë, ndërsa Chang shërbeu për rreth 20 vjet si mësuese. Raportohet se ato kanë vjedhur paratë për një periudhë një dekadëshe dhe i kanë shpenzuar në udhëtime e kazino.

Të hënën, Kisha Katolike e St Jamesit ka njoftuar se motrat e nderit janë shumë pishman për veprimet e tyre duke shtuar se policia është informuar, ndërsa nuk do të ketë asnjë padi për krime ndaj dyshes.